Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
20, 2008, 12:08:05 pm
42889 Mesaj 8128 Konu Gönderen: 17999 Üye
Son üye: Umut1983
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Sunucu Yardım Forumu  |  Apache + Apachefriends? « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Apache + Apachefriends?  (Okunma Sayısı 722 defa)
menala
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri WWW
Apache + Apachefriends?
« : 30, 2006, 09:07:03 pm »

Apache + PHP + MySQL kurulu bir bilgisayarda Apachefriends kurmak istiyorum.. ancak bunu kurdugumda her iki serverın da duzgun calışmasını istiyorum. çunku bu (paylaşılan) pc de birileri onceki kurulu olan serverı kullanırken ben de apachefriends i kullanacağım. bu mümkün mü? mümkünse nasıl yapabilirim? yardımcı olursanız sevinirim...

Herkese iyi calışmalar diliyorum..

[color=CCCC00]menala[/color]
Koşarken Yavaşlar Gibi...
antoni
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Apache + Apachefriends?
« Yanıtla #1 : 14, 2007, 04:50:21 pm »

İki tane servis aynı anda çalışmaz. Kesin bir ifade kullanmiyim ama mümkün olmayacağını düşünüyorum. Birini durdurup diğerini başlatırsan olabilir.
BotanGuner
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Apache + Apachefriends?
« Yanıtla #2 : 14, 2007, 05:10:31 pm »

Selam,

Antoni'nin demek istediği heralde 2 tane aynı isimli servis yaratamazsın. Apachefriends'in ne olduğunu bilmiyorum ama tahminime göre apache+php+mysql vb. falan beraber kuran bir paket. Eğer öyle ise apachelerden birini 80 diğerini başka bir porttan çalıştırabilirsin. Eğer mysql vb. programlarda çakışan olursa onların portlarını değiştirip kullanabilirsin, hatta tek bir apache üzerinden 2 farklı php versiyonu çalıştırabilirsin birini CGI binary diğeri diğerini module olarak kurup uzantıları aracılığı ile hangi versiyonun o scripti çalıştıracağını düzenleyebilirsin.
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.