|
|
|
Yazan
|
Konu: SQL Sorgu (Okunma Sayısı 961 defa)
|
databilgi
Yeni Kullanıcılar
|
MySQL içerisinde Product tablem var. AnaGrup adı altında Anakartlar v.s AltGrup Adı altında Anakartlar-INTEL ,Anakartlar-AMD sıralamam var. Ancak AltGrup 'a ait sütunda Boş alanlar mevcut AnaGrup adı altında bos alan YOK. PHP scriptimde Select içerisine AnaGrup ve AltGrup Adlarını getirtemiyorum.
AnaGrup ----- AltGrup --------------------------------------------- Anakartlar--- Anakartlar-INTEL Anakartlar--- Anakartlar-AMD Bellekler ---- Bellek-DDR Bellekler ---- Bellek-SD CD Rom ---- DVD Rom ---- Modemler --- Modem-56K Modemler --- Modem-ADSL GİBİ
Script Ornegim: <option>OEM ÜRÜN Seciniz</option> <? $sql="select * from product group by AnaGrup_Kod order by AnaGrup_Ad"; $run=mysql_query($sql); while($dizi=mysql_fetch_array($run)) { echo "<option name=\"$dizi[12]\" value=\"$dizi[1]\" id=\"X\">$dizi[1]</option> "; } ?> </select>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ejder
EjdeR
Global Moderatör
|
keşke tablo yapısını da yazsaydınız, böyle soru biraz havada kalmış
|
|
|
|
|
|
|
|
|
databilgi
Yeni Kullanıcılar
|
dostum table içeriğim Table name: PRODUCT product_id AnaGrup_Ad AltGrup_Ad AnaGrup_Kod **** AltGup_Kod **** Fiyat Marka Aciklama <select içerisine AnaGrup ve AltGrup ları yazdırmaya çalışıyorum> Scriptim Aynen ŞU: <!--- URUNLER ---> <select name="ana_grup" onChange="javascript:location.href='urun_liste.php?ana_grup=' + this.options[this.selectedIndex].name + '&isim=' + escape(this.options[this.selectedIndex].value) + '&UID=' + this.options[this.selectedIndex].id;"> <option>OEM ÜRÜN Seciniz</option> <? $sql="select * from product group by AnaGrup_Kod order by AnaGrup_Ad"; $run=mysql_query($sql); while($dizi=mysql_fetch_array($run)) { echo "<option name=\"$dizi[12]\" value=\"$dizi[1]\" id=\"X\">$dizi[1]</option> "; } ?> </select>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|