|
Yazan
|
Konu: 3 Ayrı tablodan veri çekmek ? (Okunma Sayısı 1729 defa)
|
|
muratmoon
|
Yine yanlış...
Öncelikle önceki örneğin sebebiyle bir ürünün kategorisinin olması gerektiğini anlıyoruz. Demekki orada LEFT değil INNER join kullanman gerekli.
Ayrıca bu sorguda eğer bir ürünün birden fazla resmi olursa aynı ürün resim sayısı kadar katlanarak gelecektir. Ürüne göre gruplama yapman gerekli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Üzgünüm ama hem problem oldu gene muratmoon'un dedigi gibi hemde nasıl yapacagım konusunda bir şey anlamadım.. Bu olayı basit bir şekilde acıklarsanız sevinirim. Veritabanı Yapısı :  Amaç ; Her ürüne ait 1 thumbnail cekmek ve isimleri kategorileri gibi bilgileri almak. Tek sorguda ( JOIN ) ile basitce anlatabilecek arkadas olursa sevınırım. İyi çalışmalar, Onur Yerlikaya
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
witkey burada sadece product ile images birbiriyle ilişkilendirilmemiş mi?
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
hyr  pCat ile category ilişkili.. İyi çalışmalar, Onur Yerlikaya
|
|
|
|
|
|
|
|
|
theone
Yeni Kullanıcılar
|
SELECT images.thumb AS thumbnail, DISTINCT products.pname AS isim, category.cname FROM category,images,products WHERE products.pid=images.pid AND products.pCat=category.cid
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 21, 2006, 02:31:49 am Gönderen: theone »
|
|
|
|
|
|
muratmoon
|
SELECT p.pname, c.cname, i.image FROM products p INNER JOIN category c ON p.pCat = c.cid LEFT JOIN image i ON p.pid = i.pid GROUP BY p.pid
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
SELECT images.thumb AS thumbnail, DISTINCT products.pname AS isim, category.cname FROM category,images,products WHERE products.pid=images.pid AND products.pCat=category.cid
theone saolasın yardım etmeye calısmıssın ama once attıgım mesajlarımı dikkatle ( ! ) oku. Düzenleme : Denedim gayet de güzel calısıyor mantıgını da kavradım diyebilirim . Teşekkürler Muratmoon. İyi çalışmalar, Onur Yerlikaya
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 21, 2006, 05:47:09 am Gönderen: Witkey »
|
|
|
|
|
CoDeDaNCeR
Ziyaretçi
|
muratmoon üstadım, şu left,inner join olaylarını şöyle makelemsi bi şekilde, bir iki örnekle de süsleyerek vakit bulduğunda anlatabilirsen ben ve benim gibi birçok arkadaş çok memnun olacağız. zira ben hiçbişey anlamadım da 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enginna
|
arkadaşlar konuyu saptırmış gibi olmiyim ama. muratmoon hocam internetin bize kazandırdığı nimetlerden birisin  sitende yeni makaleler bekliyoruz teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl? 
|
|
|
|
 |