|
|
|
Yazan
|
Konu: Dizin Listeme (Okunma Sayısı 831 defa)
|
/usr/local
PHP Öğrencisi
|
Merhaba ben bir galeri scripti hazırlamak istiyorum..
Öncelikle yapmak istediğim şey, galerileri klasör klasör toplamak..
Yani /resimler klösürü altında /resimler/yilbasi , /resimler/ankaragezisi , /resimler/motorgezisi gibi
Ben anasayfamda galeriler diye listelemek istediğimde bana /resimler altındaki klasörlerin isimlerini versin ve yanında da kaç adet fotoğraf olduğunu listelesin..
yani; yilbasi (20 Fotoğraf) ankaragezisi (10 Fotoğraf) Motorgezisi (22 Fotoğraf) gibi..
Bunu yapabileceğim bir örnek var mı acaba?
Şimdiden teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
Daha öğreneceğim çoooooooooook şey var..
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
umarım bu yaptıgım ornek anlamana yardımcı olur  <?php // Öncelikle dizin adını atayacağımız değişkenimizi oluşturalım. $dizin = "Dizin"; // Burada da dizinimizi acıyoruz. $dir = opendir($dizin); while($dosya = readdir($dir)) { // Döngümüzü hazırladık şimdi dosya olup olmadıgını is_file deyimi ile kontrol edelim if(is_file($dizin."/".$dosya)) { Echo "Dosya : ".$dosya."<br>"; } } // while bitti. ?>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
/usr/local
PHP Öğrencisi
|
evet gerçekten de kısa ve kullanışlı bir koda benziyor
fakat burada ben dosya sayısını nasıl yazdırabilirim?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
semgok
Semih Gokalp
Yeni Kullanıcılar
|
Dongu icerisine sayac yapabilirsin ve donen degere gore kactane dosya oldugunu hesaplatabilir ve ilgili yere yazdirabilirsin. 
|
|
|
|
|
|
Iyi calismalar.Basarilar...
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Umarım bu sana yardımcı olur /usr/local hocam<?php // Öncelikle dizin adını atayacağımız değişkenimizi oluşturalım. $dizin = "Dizin"; // Burada da dizinimizi acıyoruz. $dir = opendir($dizin); $sayac = 0; while($dosya = readdir($dir)) { // Döngümüzü hazırladık şimdi dosya olup olmadıgını is_file deyimi ile kontrol edelim if(is_file($dizin."/".$dosya)) { $sayac = $sayac + 1; } } // while bitti. Echo $dizin."`de".$sayac."kadar dosya vardır"; ?>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
benim bir scriptim vardı bununla ilgili... Ama nereye koydum.. eski turk-php sitesine de koymuştum ama hala varm ıbilmyiorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
/usr/local
PHP Öğrencisi
|
Bu gün düşündüm de ben bu fotoğraf galerisinde dizin listeleme yerine database kullansam hem daha sağlıklı hem de daha düzenli olur. Hem de serverdaki resimleri silmeden galeri ekleyip kaldırabilirim. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
PHP Coding...
|
Bu gün düşündüm de ben bu fotoğraf galerisinde dizin listeleme yerine database kullansam hem daha sağlıklı hem de daha düzenli olur. Hem de serverdaki resimleri silmeden galeri ekleyip kaldırabilirim.  Bence iyi bir karar. Veritabanı sayesinde daha esnek bir yapı kazandırmış olursun sistemine. Taklalar attırmaya gerek kalmaz kodlara 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|