|
Yazan
|
Konu: Explode dan dönen veriyi MYSQL'e gönderme (Okunma Sayısı 2224 defa)
|
Freezerg
Yeni Kullanıcılar
|
selam arkadaşlar. <?php $pizza = "piece1 piece2 piece3 piece4 piece5 piece6"; $pieces = explode(" ", $pizza); $piecelist = $pieces[0]; ?>
$piecelist değişkenine explode edilen değerin birincisini atıyorum ve echo $pieces[0] yazdığımda görebiliyorum, istediğim şu mySQL'de query satırımda WHERE deyiminde yazmak. $sorgu = mysql_query ("SELECT * FROM MyTable WHERE list = '$piecelist'");
$piecelist değişkenine birinci değer olan piece1 'i atmıştım fakat WHERE deyimi bunu anlamıyor, eğer echo ile yazarsam oluyor, WHERE ile veritabanında karşılaştırma yaptıramıyorum. İkincisi bu explode'dan aldığım değerleri döngü yaparak teker teker WHERE'e gönderebilirmiyim, yani veritabanından her değeri sıra ile karşılaştırmak istiyorum, yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Selametle..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
$sorgu = mysql_query ("SELECT * FROM MyTable WHERE list = '".$piecelist."'");
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arakin
Ziyaretçi
|
selamlar <?php $pizza = "piece1 piece2 piece3 piece4 piece5 piece6"; $pieces = explode(" ", $pizza); $say=count($pieces); for ($i=0;$i<$say;$i++) { $sorgu ="SELECT kolon FROM toblo_adı WHERE alan='$pieces[$i]'") $sonuc= mysql_query($sorgu); } ?>
rastgele :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
direk foreach de kullanılabilir tabi bu kodda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arakin
Ziyaretçi
|
Selamlar, aslında sorgu içinde de kullanılmalı.akla yakın geliyor. sorgu içinde if() kullanılabildiğine göre.bi araştırmak lazım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
ben olsam query i döngüye koymam döngüyle query cümlesini oluşturup tek kalemde sorgu yollarım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arakin
Ziyaretçi
|
evet mantıklı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Freezerg
Yeni Kullanıcılar
|
selam, maalesef işe yaramıyor, $pieces = explode(",", $pizza);
$say=count($pieces); for ($i=0;$i<$say;$i++) { $sorgu ="SELECT kolon FROM toblo_adı WHERE alan='$pieces[$i]'") $sonuc= mysql_query($sorgu); }
döngüsü ile atılan değer $pieces değişkeninde sayı olarak görünüyor ve ekrana 23232323232323 yazdırıyor. ($pieces değişkeninde explode edilen 23 öğe var) ama ben içindeki veriyi yani (ali, veli, hasan vs) yazdırmak istiyorum. Eğer echo ile yazarsam OK fakat WHERE ile $pieces[$i] döngüde verirsem olmuyor, ne yapabilirim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
acayip
|
<?php $sorgu ='"SELECT kolon FROM toblo_adı WHERE alan="'.$pieces[$i].'")'; ?> olarak denermisin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Freezerg
Yeni Kullanıcılar
|
değer görünmüyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemcem
|
iyi de acayip kardes bir dongude degilse kod ozaman [$i] olmaz explode verisinde alacagin veri hangi siradaysa onu yazacaksin
$pieces[0] , $pieces[1] , $pieces[2] , $pieces[3]
gibi
|
|
|
|
|
|
Impetus Plexsus
|
|
|
Freezerg
Yeni Kullanıcılar
|
$pieces[$i] ye for ile tek değişken yolladım , "ali" datasını , yinede olmadı, echo ile yazınca görüyor WHERE'de görmüyor, ne denediysem olmadı, ilginç..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
acayip
|
iyi de acayip kardes bir dongude degilse kod ozaman [$i] olmaz explode verisinde alacagin veri hangi siradaysa onu yazacaksin
$pieces[0] , $pieces[1] , $pieces[2] , $pieces[3]
gibi
Arkadaşım yanlış anladın sanırım ben yukarıda for döngüsündeki kısmı o şekilde değiştirsin demek istedim, tırnak kullanımı yanlıştı ve noktalı virgül eklememiş sonuna o yüzden
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemcem
|
ok ok cok pardon ozaman dogru yazdigin senin
|
|
|
|
|
|
Impetus Plexsus
|
|
|
crasher
Yeni Kullanıcılar
Paylaşmak için burdayız!!
|
bunu dener misin? My sql'de bazen bu tür şeylerle sorun çözülüyor boşluk vs. <?php $pizza = "piece1 piece2 piece3 piece4 piece5 piece6"; $pieces = explode(" ", $pizza); $piecelist = $pieces[0]; $sorgu = mysql_query ("SELECT * FROM MyTable WHERE `list`='$piecelist'"); ?>
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 19, 2005, 04:34:03 am Gönderen: crasher »
|
|
|
|
|
|
 |