|
Yazan
|
Konu: iki tablodan okuma (Okunma Sayısı 1211 defa)
|
bigman007
PHP Öğrencisi
exit();
|
slm arkadaslar kück bi sorunum var yardim ederseniz super olur. olay su iki tablo var birinde kategoriler kayitli, ikincisinde ise her uyeye her kategori icin yazilmis olan bir rakam var. bir uye olustururken butun kategorileri okuyor degerleri doldurup ikinci tabloya kayit ediyorum bu tamam ama diyelim yeni bir kategori eklendi bende bir uyeye eklenen yeni kategori icin deger vermem lazim. kategoriler: kategori 1.: id | isim(name) | fiyat(preis) kategori 2: id| kat_id| eklenenrakam(provision)| uye_id uye bilgileirni degistire gittimmi, butun kategorileri okumam lazim ondan sonrada butun kategorileri listelerim egerki ikinci kategoride bir kategori icin deger yoksa onu ekler ok lerim. anlatamadim ama gostermeye calisim. uyeyi olustururken diyelim iki kategori var. birisi elma (1) otekisi armut(2) uye olusturdummu ikinci kategoride bunlara bir deger vermis oluyorum. msela: id|1|herhangibirrakam|007(uye_id) id|2|herhangibirrakam|007(uye_id) diyelim simdi yeni bir kategori olusturdum, adida seker(3) uyeyi duzenleye gittimi seker icinde ikinci tabolya bir kayit eklemem lazim ama gostertemiyorum bunu. leftjoin le denedim ama sonundaki WHERE HERSEYI BOZUyor. <?php $holekats = mysql_query("SELECT a.id as id,a.name as name,a.preis as preis,b.provision as prov FROM ".$pref."_kategori as a LEFT JOIN ".$pref."_provision as b ON a.id =b.kat_id WHERE b.user_id = '".$_GET["userid"]."'") or die (mysql_error()); if($holekats) {
while($row=mysql_fetch_assoc($holekats)) {
echo "<tr>\n <td>\n"; echo $row["name"]."</td>\n"; echo "<td>".$row["preis"]."</td>\n"; echo "<td>".$row["prov"]."</td>\n"; echo "</tr>\n"; } }
?>
|
|
|
|
|
|
exit();
|
|
|
bigman007
PHP Öğrencisi
exit();
|
hm not exists le cozmeye karar verdim am aburda yanlis olan nedir acaba??? <?php $h = mysql_query("SELECT * FROM pin_kategori as a WHERE NOT EXISTS (SELECT kat_id FROM pin_provision as b where a.id=b.kat_id)") or die (mysql_error()); ?>
hata: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'EXISTS (SELECT * FROM pin_provision as b where a.id=b.kat_id)'
|
|
|
|
|
|
exit();
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
ya anlattığın karmakarışık geldi bana da tam olarak elinde neler var ve ne yapmak ıstıyorsun ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bigman007
PHP Öğrencisi
exit();
|
ya anlattığın karmakarışık geldi bana da tam olarak elinde neler var ve ne yapmak ıstıyorsun ?
ya anlatmasi biarz karisik anlatamiyorumki  ama bidaha deniyeyim tablolar birdaha : tab1.: $pref._kategori id | name | preis ta2. $pref_provision id| kat_id|provision|user_id tab birde kategorilerin hepsi kayitli, tab 2 de ise her uye icin her kategoriye provizyon degerleri kayitli. diyelimki iki kategorimiz var. kat_id1=elma kat_id2=armut diyelim uyenin user_id side 1 tab 2 de su sekil kaiyt li oluyr. 1|1|15%|1 2|2|12%|1 ok diyelim ama simdi aylar gecti yeni bir kategori olusturdum, yeni olusturdugum kategori tab1 icine kayit oluyor ordaki 3 uncu kategori bu nedenler kat_id = 3 buda cilek olsun kat_id3=cilek simdi tab2 de kat_id3 icin hic bir uyeye bir provizyon degeri girilmemis, bu nedenler her uyeyi tek tek duzenleyip kayit etmem lazim, duzenleye gittigimde aynen su sekil gormem lazim yukardaki anlatimlara gore. elma 15% armut 12% cilek -- -- cunki ona eklenmis olan bir deger yok tab2 de. buraya kadarini istiyorum bu sekil gorunmesini bundan sonra olacak olanlar kayit ede bastimmi kontrol etmek ve cilek i tab2 ye kayit etmek tab i ozaman bu sekil oluyor: 1|1|15%|1 2|2|12%|1 3|3|10%|1
|
|
|
|
|
|
exit();
|
|
|
bigman007
PHP Öğrencisi
exit();
|
bu sekil cözdüm gibi ama tek bir defada alammi acaba bunlari??? <?php
//tab2. de ve tab1 de kayitli olanlari alir $kather = mysql_query("SELECT a.id as id,a.name as name,a.preis as preis,b.provision as prov FROM ".$pref."_kategori as a LEFT JOIN ".$pref."_provision as b ON a.id =b.kat_id WHERE user_id='".$_GET["userid"]."'") or die (mysql_error()); while ($br = mysql_fetch_array($kather)) { echo "<tr>\n <td>\n"; echo $br["name"]."</td>\n"; echo "<td>".$br["preis"]."</td>\n"; echo "<td>".$br["prov"]."</td>\n"; echo "</tr>\n"; }
//tab1 de olupda tab2 de kayitli olmiyanlari alir $holekats = mysql_query("SELECT a.id as id,a.name as name,a.preis as preis,b.provision as prov FROM ".$pref."_kategori as a LEFT JOIN ".$pref."_provision as b ON a.id =b.kat_id WHERE b.user_id IS NULL") or die (mysql_error()); if($holekats) {
while($row=mysql_fetch_assoc($holekats)) {
echo "<tr>\n <td>\n"; echo $row["name"]."</td>\n"; echo "<td>".$row["preis"]."</td>\n"; echo "<td>".$row["prov"]."</td>\n"; echo "</tr>\n"; } } ?>
|
|
|
|
|
|
exit();
|
|
|
bigman007
PHP Öğrencisi
exit();
|
hm dün gece biraz erken sevinmisim  kategoriyi ilk ekledigimde ilk uyede dogru calisiyorda oteki uyelerde calismiyor, bi fikir vericek olan yokmu millet?  ? nerde buranin mysql cileri ya:)
|
|
|
|
|
|
exit();
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
 Ya ben sana fikir vericem vermesine de gercekten ne yapmak ıstedıgını anlamış değilim ve kafam aşırı derecede durgun Kusuruma bakma 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
Sadece mesaj atmak için veya gereği olmayan boş mesajlar atmayın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serkan
Serkan Ceylani
Admin
|
|
|
|
|
|
|
İletişim: xmpp:serkan@member.turk-php.com (Jabber) (Lütfen sorularınızı forum içinde sorunuz.) Arşiv: http://arsiv.turk-php.comSerkan
|
|
|
bigman007
PHP Öğrencisi
exit();
|
slm millet  ay ben halan daha cozemedim bunu  bu gece son cozmem lazim yoksa degisik biseyler yapmam lazim cok uzadi:) serkan yukardaki linkdeki gibi olmuyor zaten orda basit bi leftjoin olayi verilmis, o sekil left joinler zaten yukardaki mesajlarimda var, benim lefjoinlerin sonunda bisey eksik gibi ama bilemiyorum. witkey nerede takildin onu de ordan devam anlatim  yukarda vermis oldugum tablo bilgilerine gore su sekil istiyorum. elma 15% armut 12% cilek -- sorgu bittikden sonra bu gorunmeli.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 12, 2005, 03:13:48 am Gönderen: bigman007 »
|
|
exit();
|
|
|
|
muratmoon
|
Şuan vaktim yok. Cevaplanmazsa akşam cevaplayacağım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Sadece mesaj atmak için veya gereği olmayan boş mesajlar atmayın.
Üzgünüm Böyle bir düşüncem yoktu mudkicker hocam bu birincisi 2. olarak da sadece mesaj atıyım diye yazmadım . Ben daha açık olması bakımından onu yazmıştım problemıne yardımcı olmak açısından, Ama neyse vardır gene bir bildiğin diyeyim geçiyim. Muratmoon hocam bu alıntıdan sende nasibini al
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muratmoon
|
Bana alacak nasip kalmadı saol sen hepsini aldın üzerine...
Arkadaş boş yere başka yöntem aramasın diye yazdım. Zaman kaybetmesin diye.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bigman007
PHP Öğrencisi
exit();
|
ya arkadaslar alinma zamanimi simdi lütfen ya. bi cözümü olan varsa söylesin, anliyan varsa anlamiyana anlati versin durumu
|
|
|
|
|
|
exit();
|
|
|
|
muratmoon
|
Cevabı dün sana göndermiştim. Mesajlarını kontrol etmiyorsun sanırım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |