|
|
|
Yazan
|
Konu: Değişik Link Renkleri? (Okunma Sayısı 1127 defa)
|
/usr/local
PHP Öğrencisi
|
Merhaba, Ben bir sayfada linkerin üstüne gelince altının çigili olmasını <style type="text/css"> <!-- a:link { color: #000000; text-decoration: none; } a:visited { text-decoration: none; color: #000000; } a:hover { text-decoration: underline; color: #000000; } a:active { text-decoration: none; } --> </style> Şu şekilde sağlayabiliyorum. Fakat benim derdim aynı sayfadaki ikinci bir linkin rengini farklı yapmak. Bunu nasıl yapabilirim? Mesela birinci link kırmızı renkte ve üzerine gelince kırmızı alt çizgili olucak ikinci link ise sarı renkte ve üzerine gelince sarı alt çizgili olucak? Şimdiden teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
Daha öğreneceğim çoooooooooook şey var..
|
|
|
Allow-Man
Alaattin Kahramanlar
PHP Öğrencisi
|
Siz CSS tanımlamanızda standart link özelliklerini belirlemişiniz, aynı zamanda class'ları kullanarak istediğiniz kadar farklı sınıf oluşturabilirsiniz. Şöyle ki; önce tüm linklerin ortak özelliklerini belirleyin (yukarıdan aşağıya doğru akış önemlidir, aşağıda yazdığım sırada kullanmalısınız önce standart, ortak özellikler sonra sınıf özellikleri: <style type="text/css"> <!-- a:link { text-decoration: none; } a:visited { text-decoration: none; } a:hover { text-decoration: underline; } a:active { text-decoration: none; }
a.kirmiziLink:link { color: #CC0000; } a.kirmiziLink:visited { color: #CC0000; } a.kirmiziLink:hover { color: #CCFF00; } a.kirmiziLink:active { color: #CC0000; }
a.baskaBirLink:link { color: #CC00DD; } a.baskaBirLink:visited { color: #CC00DD; } a.baskaBirLink:hover { color: #CCFFDD; } a.baskaBirLink:active { color: #CC00DD; text-decoration: underline; } --> </style> dediğinizde a.link, a.hover, a.visited ve a.active ile bütün linklerin şayet override edilmezse sahip olacağı özellikleri belirledik. Daha sonra kirmiziLink diye bir sınıf oluşturup, standart özelliklerin yanında bunun bir de kırmızı olmasını sağladık. baskaBirLink sinifinda ise active özelliğinde underline değeri ayarladık. Bu durumda, baskaBirLink sinifina mensup olan linkler tıklandığı anda altı çizili gösterilecektir. Bunu kullanmak için de: <a href="sayfa.php" class="kirmiziLink">Bu link kirmizidir.</a> <a href="sayfa.php" class="baskaBirLink">Bu link başkadır.</a>
şeklinde yazabilirsiniz. Kolay gelsin. ]
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 07, 2005, 04:00:55 am Gönderen: Allow-Man »
|
|
while(1) work;
|
|
|
/usr/local
PHP Öğrencisi
|
tam istediğim buydu..
teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
Daha öğreneceğim çoooooooooook şey var..
|
|
|
Allow-Man
Alaattin Kahramanlar
PHP Öğrencisi
|
Rica ederim, kolay gelsin.
|
|
|
|