|
|
|
Yazan
|
Konu: SSH Servisi (Okunma Sayısı 1053 defa)
|
Allow-Man
Alaattin Kahramanlar
PHP Öğrencisi
|
Merhabalar,
şimdiye kadar tıkır tıkır çalışan sunucumuzun SSH servisi bugunkü reboottan sonra çalışmıyor. Aslında çalışmıyor diyorum ama;
$> ps -aux | grep ssh
boş değil, gösteriyor bir şeyler. Sonra;
$> netstat -ta
da da keza 22. portu sshd dinliyor gibi gözüküyor ama gelgelelim arkadaş requestleri ya alamıyor ya da cevap vermiyor. Sonuçta bir client bu sunucuya ssh'dan login olamıyor.
Bunun sunucuda bir yerlerde logu kesin vardır diye düşündüm öncelikle bu loglar nerede tutulur bilen var mı?
Sonra ikinci olarak ve daha da önemlisi konunun çözümü ile ilgili fikri olan var mı?
Extra not: Yaklaşık bi 5 kere;
$> reboot $> xinet.d restart $> service sshd stop $> service sshd start
yapıldı gelişme sıfır.
|
|
|
|
|
|
while(1) work;
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bigman007
PHP Öğrencisi
exit();
|
makinada acaba firewall varmi? port acikmi??
putty ile baglaniyorsaniz putty logu ne diyor? o hata veriyormu yada baglanamk isterken size n hatasi geliyor?
|
|
|
|
|
|
exit();
|
|
|
Allow-Man
Alaattin Kahramanlar
PHP Öğrencisi
|
SSH Client ile bağlanmaya çalıştım, "Connection Closed" hatası veriyor; ve olayı internet bağlantısının kopmuş olabileceğine bağlıyor. Sunucu konfigürasyonunda bir hata olduğunu sanmıyorum neden derseniz bu SSH servisi neredeyse 2 yıldır sorunsuz çalışıyordu taa ki bugüne kadar. SSH logları nerede tutulur, bu loglardan bir şey bulabilir miyiz acaba? ps: Witkey, www.linux-sevenler.org demek istedin sanirim, bu posta benzer bir tane de orada var zaten. Ben buradaki insanların görüşlerini merak ediyorum, sağol yine de.
|
|
|
|
|
|
while(1) work;
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Allow-Man üzgünüm yanlış yazdığım için öncelikle Linux kullanamadığım için bir bilgim yok benim problemlerimde var linuxla insallah halledip bende gececegım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oktay
|
Bir istemciden,
ssh -v sunucuadresi
diyerek girmeye çalış. Debug bilgilerini böyle görebilirsin.
Sunucuda da genelde /var/log/messages'da çıkar sshd mesajları. Adresi verirsen ben de bakıp fikir verebilirim.
Oktay
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |