|
Yazan
|
Konu: linuxta php (Okunma Sayısı 2189 defa)
|
uslucocuk
Ziyaretçi
|
arkadaşlar linux (şuan ubuntu kullanıorm yakında mepis olacak inş.) kullanıyorum ve php ye yeni başladım ve biraz öneride bulunmanızı istiyorum  >editor olarak ne kullanmalıyım. >gerekli ince ayarlar (hedef gösterme vs.) nelerdir tam olarak bilmiyorum. bu konularda yardımcı olursanız sevinirim. ya da bir php kodlayıcının dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir? (burada hata yapmamak için dikkat edilmesi gereken konulardan bahsediyorum)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 15, 2005, 11:02:19 am Gönderen: uslucocuk »
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Editor olarak Kwrite sana yetecektir  kendını gelıstırmek ıcın de sureklı bırseyler okumalı ve kendını yenılemelısın sureklı olarak ;= umarım yardımcı olmuşumdur 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serkan
Serkan Ceylani
Admin
|
|
|
|
|
|
|
İletişim: xmpp:serkan@member.turk-php.com (Jabber) (Lütfen sorularınızı forum içinde sorunuz.) Arşiv: http://arsiv.turk-php.comSerkan
|
|
|
|
Oytun Tez
|
Yıllar önce  Baya eskiymiş ya fazlamesai herhalde 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arsenelupin
|
Şu kadarını söyleyeyim:
"Zamanı gelecek; mutlaka ve mutlaka sınıflarını, kütüphanelerini vs'ni sana gösterecek, bir dürüklemeyle -~drag~- ktürphanelerini bir kod dosyasından diğerine taşıyabilecek IDE'lere geçmen gerekecektir." diyen çok adam duydum. Burada da varlar.
Onbin (rakamla 10000) satırı geçen çok php dosyasıyla uğraştım ve birbirine eklenen benzer dosyalarla da sıkça uğraşıyorum. Bu konuda başınızı yalnız php.ini dosyasındaki hafıza sınırlaması ağrıtır; sunucu da sizin olduktan sonra herhangi bir sorun olmaz.
1- Düzgün, anlaşılabilir kod yazın.
2- Bir isimlendirme konvansiyonunuz olsun. (Örneğin birden fazla sözcük içeren değişkenlerde ilk harf küçük, diğer sözcüklerin ilk harfleri büyük: kucukHarfleYazilmisSozcukleriBuyukHarfeCevirmeIslevi() ) Yularıdaki örnek çok uç bir nokta olmakla beraber anlaşılırdır. Kopyalayın ve yapıştırın. Yeter ki, yazdığınız kod, sizden sonra da göz atması/değiştirmesi gereken kişiler için de anlaşılır olsun.
3- Ben de dahil, bu konuda ukalalık yapacak kimse umrunuzda olmasın.
Özellikle Linux üstünde kod geliştirmek istiyorsanız, bunlar yeterlidir.
|
|
|
|
|
|
Ubi dubium, ibi libertas
|
|
|
|
MeW
|
küçük bi not: Başlık hatalı olmuş. "linux vs(versus) php" pek doğru bi yaklaşım olmamış 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uslucocuk
Ziyaretçi
|
ewet  onu düzelttim. bi de sanırım kwrite kde de war ben gnome kullanıyorum. ama yakın zamanda kde yi de denemek istiorm kde ile dewam edersem kwrite kullanmırım büyük bi olasılık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serhatee
PHP Öğrencisi
|
zend studio nun linux ve wındows ıcın olan versıonları mevcut mutlaka bunu kullan derım sana .. vazgecemeyeceksın ayrıca zend konusunda bı arastırma yap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JasonX
PHP Coder
Yeni Kullanıcılar
Hayattan Muaf
|
Kusura bakmayın yazdıklarınızla belki alakası olmayabilir ama ben hep merak etmişimdir. Kendi bilgime göre ASP windows tabanlı, PHP ise Linux tabanlı porgramlama dilidir. Buna göre Linux ta PHP için yani PHP yi çalıştırmak için yine server (appserv, wamp vb.) gerekli midir? Yoksa tarayıcıya direk yazdığımızda ya da dosyayı çift tıklattığımzda çalışacak mıdır?
Saygılarımla Abdurrahman IŞIK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SkorP
|
Kusura bakmayın yazdıklarınızla belki alakası olmayabilir ama ben hep merak etmişimdir. Kendi bilgime göre ASP windows tabanlı, PHP ise Linux tabanlı porgramlama dilidir. Buna göre Linux ta PHP için yani PHP yi çalıştırmak için yine server (appserv, wamp vb.) gerekli midir? Yoksa tarayıcıya direk yazdığımızda ya da dosyayı çift tıklattığımzda çalışacak mıdır?
Saygılarımla Abdurrahman IŞIK
bir webserver herzaman gereklidir. linux da isen o apache olur linux gibi makinarla xammp,appserv gibi seyler kuran larda var ama tavsiye etmem.
|
|
|
|
|
|
<?php echo "nobody is perfect"; ?> http://www.skorp.eu.... klavyesi olan kendini phpci zanmaya basladi nere gidiyor bu php .....
|
|
|
Achilles
Engin Dumlu
Kullanıcı
|
merhaba, php ile asp'yi karşılaştırıyorsanız php için platform bağımsız demek yanlış olmaz sanırım eğer php'yi web için kullanmayı düşünüyorsanız , ki % 95 öyledir , bir web sunucusuna ihtiyacınız olur illa apache olmasına gerek yok .. birçok websunucusu ile başarılı birşekilde çalışıyor linux da isen o apache olur linux gibi makinarla xammp,appserv gibi seyler kuran larda var ama tavsiye etmem.
arkadaşıma katılıyorum, en azından doğacak problemlerde kolayca çözüm üretene kadar tüm programları kaynak kodundan kendiniz konfigure edip derlemeyi - kurmayı tercih edin ufak bir problemde "sistemi" formatlayıp yeniden kurmak gibi bir çözüme gitmeniz sizi iş yerinizde alay konusu yapar :] her php programcısının en az orta dereceli bir sistem admini kapasitesinde olması şarttır
|
|
|
|
|
|
[color=3399CC]Engin Dumlu[/color][/i] [color=3399CC]engin[at]turk-php[dot]com[/color] [color=3399CC]achilles[at]member[dot]turk-php[dot]com[/color]
|
|
|
JasonX
PHP Coder
Yeni Kullanıcılar
Hayattan Muaf
|
Bilgi için teşekkür ederim.
|
|
|