|
Yazan
|
Konu: acil sql yardım (Okunma Sayısı 1393 defa)
|
hakan_kaleli
Yeni Kullanıcılar
|
VERİ TABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ –II DERSİ ÖDEV LİSTESİ I.KONU:Tv dizileririnin verileri üzerinde işelm yamak üzere bir veritabanı tasarlanacak ve uygulama geliştirilecektir.Bir TV dizisiyle ilgili olarak tutulacak genel veriler şunlardır: • Adı • Yaratıcısı • Yapımcı şirket • İlk ve son yayın tarihleri Dizinin bölümleri sezonlar halinde gruplanır.Her sezonun içinde sürekli bulunan bir oyuncu kadrosu vardır.Bu sezonla ilgili veriler şunlardır: • Her oyuncunun ve oynadığı karaterin adı • Sezonluk yaynladığı kanal • İlk ve son yayın tarihleri Her bölüm içinse şu veriler tutulacaktır: • Adı • Yönetmeni • Yazarı • Süresi • Yayın tarihi • Konu Özeti Ödev öncelikli olarak veritabanı tasarlanacak ve sql sunucusu ve sql sunucusu üzerinde gerçeklenecektir.Veritabanı işlemek üzere yazılacak uygulama,sözü geçen sistem üzerinde ekleme,silme,güncelleme ve arama işlemlerini yerine getirmelidir(konu özetlerinde arama dahil)Uygulamanın arayüzü kullanılarak veritabanındaki tablolar yaratabilmeli ve örnek değerler doldurulabilmelidir. duyarlı arkadaşlardan yardım bekliyorum hakan_kaleli@mynet.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
phpodevim.org  neyse şaka bir yana da sen bunları ogrenmek ıstıyorsun dımı ? Downlaod Witkey E-book 16 sayfa { Mysql için } Sadece sql degil herhalde php ile yapmak da istiyorsan hemen kendını arsiv.turk-php.com ve Internette Dr.Hakkı Öcal'ın Bir dökümanı var bu php ile ilgili onu ara downlaod et ;=)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakan_kaleli
Yeni Kullanıcılar
|
sağol kardeşim.her türlü öneriye açığım.yumurta kapıya geldi çünkü
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
İşte dökümanları ındır oku dıyorum sana + fazla fazla başık açman sana bir şey kazandırmaz emin ol!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
konu dışı olacak ama bu ödevi nereden aldın?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakan_kaleli
Yeni Kullanıcılar
|
sql dersimiz var.anlamayıncada mecbur yardım istedim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
SQL i biz yaptıktan sonra sana ne yararı olacak ki ? En iyisi bunun cozumunu realde bulabılecegın ve sana bunun nasıl olacagını anlatabılecek zamanı olan bırılerını bul zaman kaybetmeden buradan bizim yapmamız senın anlamana yardımcı olmaz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakan_kaleli
Yeni Kullanıcılar
|
zaten anlamış olsam buraya bu linki atmazdım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Özür dilerim Hakan Bey, TV VERILERI SQL Drop table if exists tgenel; Create table tgenel ( gid int auto_increment not null, yapimci varchar(255) not null, sirket varchar(255) not null, ilktarih date not null, sontarih date not null, primary key(gid) ) Auto_increment=1;
Drop table if exists tsezon; Create table tsezon ( sid int auto_increment not null, oyuncu varchar(255) not null, yayin varchar(255) not null, ilktarih date not null, sontarih date not null, primary key(sid) ) Auto_increment=1;
Drop table if exists tbolum; Create table tbolum ( bid int auto_increment not null, adi varchar(255) not null, yonetmen varchar(255) not null, yazar varchar(255) not null, sure varchar(255) not null, yayintarihi date not null, ozet text, primary key(bid) ) auto_increment=1;
Eğer bunların arasında bağ varmı bılmıyorum pek anlamam dızının bolumlerınden vs.. umarım bu ornekler yardımcı olur Saygılarımla. Onur YERLIKAYA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakan_kaleli
Yeni Kullanıcılar
|