Arkadaşlar şu anda bir resim albümü yaptım ve bir yerde takıldım yapmaya çalıştığım olay 4 ayrı kategorim var ve her kategoriye aynı kullanıcının 2 resimden fazla resim ekleyememesini yapmaya çalışıyorum bunu nasıl yapa bilirim ?
In the dark future, dark planet of dark people. DarkLords will rule
Kayıt işlemi sırasında veya daha da önce yani kayıt linkini gösterirken kayıtları saydırman yeter sanırım. Yanikayıt varsa linki gösterme veya 2 kayıt varsa işlemi tamamlama gibi.
çok basit görünüyor teoride.. ancak tablo yapın buna uygunmu bilemem..
örneğin kategorilere eklenen resimlerin veri girişlerin hangi üyenin eklediği yeralıyorsa . eklemeye çalıştığı kategoride ön arama yaparak o üye isminde resim olup olmadığını varsa kaç adet eklenen resim sayısı x'e eşitse hata mesajını göstermek gibi yapılabilir.
tek resim eklemeye yapıyorum ama benim yapmaya çalıştığım mesela 3 resim ekletmek 3 resimden fazla ekleyemiyecek
aşağıdaki kod sadece 1 resim ekleme izin vermek içindir ve bu çalışıyor
Kod:
$sorgu = mysql_query("Select gonderen from resimler where gonderen like '$gonderen'")or die (mysql_error()); if(mysql_num_rows($sorgu)>0) { echo "<script>alert(\"Resim Bölümüne Sadece 1 Resim Ekleme Hakkınız Vardır.\");history.go(-1)</script>"; exit; }
bu şekilde de 3 adet olarak yapabilirsin. eğer bunuda adminden kontrol etmek istiyorsan yani gönderme adetini databasede veya dosya sisteminde tutmak istiyorsan 2 yazan yerlere dosyadaki sabiti belirtirsin.
Kod:
<?php $sorgu = mysql_query("Select gonderen from resimler where gonderen like '$gonderen'")or die (mysql_error()); if(mysql_num_rows($sorgu)>2) { echo "<script>alert(\"Resim Bölümüne Sadece 3 Resim Ekleme Hakkınız Vardır.\");history.go(-1)</script>"; exit; } ?>
$sorgu = mysql_query("Select gonderen from resimler where gonderen like '$gonderen'")or die (mysql_error()); if(mysql_num_rows($sorgu)>2) { echo "<script>alert(\"Resim Bölümüne Sadece 3 Resim Ekleme Hakkınız Vardır.\");history.go(-1)</script>"; exit; }
Olarak değiştirdim ve oldu umarım birinin işine yarar Kolay Gelsin.