ilkerkurt007
Yeni Kullanıcılar
|
merhaba arkadaslar,ben coppermine adlı galeri scriptini urunler.php sayfamın içine include etmek ve ordan calsıtırmak istiyorum, include ettiğimde index geliyor fakat diğer sayfların yolları yanlıs gidiyor, bu sorunu nasıl asarım dogru bi include nasıl yapılır,şimdiden cok tesekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
urunler.php nin icerigini iframe ile alabilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ilkerkurt007
Yeni Kullanıcılar
|
iframe kullandım ama bazen sayfa uzuyor ve scroll hos durmuyor, bide sayfayı ortalamada sorun yasadım, include ile almak cok daha mantıklı geliyor fkat dedim gibi sorun yasıyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MeW
|
eğer iframe için tek sorunun scroll ise, css vasıtası ile sitene uygun bi hale sokabilirsin scrollu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ilkerkurt007
Yeni Kullanıcılar
|
mew, biraz daha acarmısın,css ile nası bi duzenleme yapabilirim scroll üstünde,yani renk vb özellikleri önemli deil ama scrolu veya iframe sayfasını gelen include sayfasına gore otomatik olarak boyutlandırabilirsem işime yarayabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Css düzenlemek için TopSytle adlı programı kullanabilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemcem
|
include edecgin sayfa farkli bir dizinde duruyor ise mesela /includes/ dizini icerisinde bir dosya olsun bu. ve resimleri de /includes/images/ altinda tutuyor ol ve bu dosyayi bir ust dizinde ki bir sayfaya include ediyorsan resim yollarini includes/images/image.jpg olarak vermelisin yani images/image.jpg olarak degil umarim anlatabilmisimdir
|
|
|
|
|
|
Impetus Plexsus
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
include edecgin sayfa farkli bir dizinde duruyor ise mesela /includes/ dizini icerisinde bir dosya olsun bu. ve resimleri de /includes/images/ altinda tutuyor ol ve bu dosyayi bir ust dizinde ki bir sayfaya include ediyorsan resim yollarini includes/images/image.jpg olarak vermelisin yani images/image.jpg olarak degil umarim anlatabilmisimdir
? O zamanda urunler.php adlı dosyası calısmıcak nasıl olucak bu iş ? Dedigin gibi olmaz arkadasım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemcem
|
neresi calismicak anlamadim ben resim dizinleri ile ilgili soyledim calismayan yer neresi aciklarmisin wit.
|
|
|
|
|
|
Impetus Plexsus
|
|
|
ilkerkurt007
Yeni Kullanıcılar
|
arkadaslar bu işten include ile sıyrılamıyacagım anlasılan, iframe yapmak en mantıklı durum fakat iframe de de yuksekliği yani scrolu sayfanın boyutuna gore otomatik olarak ayarlayamıyorum,bunun için bi onerisi olan varmı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
çalışması lazım include ile olabilir.a yrıca buna cooppermine ın sayfasına FAQ veya forumlarda belki çözümüne uylaşabilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MeW
|
<body scroll='auto'>
yaparsan sadece içerik sayfa boyutunu geçtiğinde scrollbar gözükür. Ayrıca CSS ile de renk, boyut vs. özelliklerini değiştirip sayfada göze batmayacak hale getirebilirsin manasında sölemiştim. Arkadaşın önerdiği programla rahatça ayarlayabilirsin sanırım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ilkerkurt007
Yeni Kullanıcılar
|
ilgilenen arkadaslar cok tesekkur ederim, olayı iframe ile cozdum,bi script buldum iframe sayfayı kok sayfanın boyutuna gore otomatik olark dosuyor ve scroll gozukmuyır include edilmiş olarak gozukmesinden hiç bir farkı yok.bu arada iframe için otomatik yukseklik veren scripti incelemek isteyen aarkadaslar http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/iframessi2.htm adresinden inceleme yapabilirler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin