|
|
|
Yazan
|
Konu: <noscript></noscript> sorusu? (Okunma Sayısı 884 defa)
|
|
eburhan
|
Yaptığım bir sitede, eğer JavaScript etkin değilse sitenin her halûkarda çalışmamasını istiyorum. Bunun için <noscript></noscript> etiketlerini kullanıyorum fakat şöyle:
<noscript> Lütfen javascript özelliğini etkinleştirin. <?php exit(); ?> </noscript>
Burda özellikle <?php exit(); ?> satırına dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu kodları noscript etiketleri arasına yazdığımda JavaScript etkin olsun veya olmasın hiç bir şey görünmüyor. Elbette exit(); dediğim için.
Sadece javascript etkin olmadığında siteye ait hiçbirşey görünmemesini nasıl sağlarım?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eburhan
|
buna çözüm getirecek olan yok mu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MeW
|
Javascriptin etkin olup olmadığını kodlar istemciye ulaşmadan anlama şansın olmadığından bir yönlendirme yapman gerekiyor gibi. Yani javascript etkin değilse PHPye bir değişken gönderip sayfanın işlemesini durdurabilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Yapmak ıstedıgını zaten bu yazdıgın kod yapıyor Ama şunu dene bi istersen : <noscript> Lütfen JS özelliğini aktif edin <?php echo "</noscript>"; exit(); ?> </noscript>
farkeden bir şey yok ama ..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08, 2006, 04:28:24 am Gönderen: Witkey »
|
|
|
|
|
|
hyq1
|
Benim düşüncem (biraz araştırmadan sonra) açılan ilk sayfada javascrip ile bir cookie gönderip sonra onu php ile kontrol ettirmek. Eğer cookie varsa js etkin yoksa değil anlamına gelir. Gerekli kodları ufak bir araştırmayla bulabilirsin.
kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
Übkgkdd.
|
|
|
|
muratmoon
|
cookie yi alan kişi sonra js kapatırsa nasıl kontrol edeceksin?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Achilles
Engin Dumlu
Kullanıcı
|
her t saniyede bir javascript ile sunucuya "javascript aktif" mesajını göndermeyi deneyebilirsin ayrıca bukadar karamsar olmaya gerek mühendis gibi düşünürsen işini görür , bilim adamı gibi düşünürsen daha fazla kontrol .. daha fazla acı , daha fazla saç dökülmesi ;]
|
|
|
|
|
|
[color=3399CC]Engin Dumlu[/color][/i] [color=3399CC]engin[at]turk-php[dot]com[/color] [color=3399CC]achilles[at]member[dot]turk-php[dot]com[/color]
|
|
|
|
muratmoon
|
O zaman ben acı dan taraftarım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CoDeDaNCeR
Ziyaretçi
|
algoritma yanlış olmuş <? php echo "<noscript> Lütfen JS özelliğini aktif edin </noscript>"; exit(); ?> pardon, bu kod da sonuç ne olursa olsun prog. durdurur. silmeyeyim de ibret olsun benim gibi fazla düşünmeden yazanlara  napayım işler yoğun o açıdan 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 10, 2006, 09:15:05 am Gönderen: CoDeDaNCeR »
|
|
|
|
|
|
 |