Merhaba Arkadaşlar açık kaynak meraklısı microsoft karşıtıyım pardüs kurdum muhakak microsoftu terk etmek istiyorum d: sürücüme yazdırma izni veremiyorum halbuki yönetici parolası ile oturum açtım izin verilemedi yazıyor bir de tekrar bilgisayarı başlattım dizin ekle çıktı bende d sücücüsünü ekledim şimdi burdaki klasörleri açamıyorum heralde microsoftu tek etmek kolay olmayacak linux kullanmaya henüz başladım bırakmak niyetim yok neler öğrendim bunuda öğrenirim lütfen yardım edin forumlarda bulamadım
default mount sadece okumak için bağlama işlemini yapar , -r parametresiyle mkdir -p /d_surucusu; mount -w -t ntfs /dev/hdax /d_surucusu man mount ile detaylı bilgi alabilirsiniz
Hocam biraz açarmısınız komut çalıştırdan " mkdir -p /d_surucusu; mount -w -t ntfs /dev/hdax /d_surucusu " bunumu yazacam nasıl yazma izni verecem d: sürücüme birde dizin ekle den d sürücüsünü seçtim şimdi içindeki klasörleri açamıyorum bu ne olacak?
Alıntı
bu dosyanın türü inode/directory olarak görünüyor bu nedenle desteklenen bir arşiv değil
diye yazaıyor
« Son Düzenleme: 28, 2006, 05:58:01 am Gönderen: maviyunus »