Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
05, 2008, 08:00:25 pm
42717 Mesaj 8081 Konu Gönderen: 17909 Üye
Son üye: bytasarimci
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  HTML & JavaScript & XML Forumu  |  ajax chat « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: ajax chat  (Okunma Sayısı 685 defa)
ntrldude
Bilgin
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
ajax chat
« : 25, 2006, 08:49:34 am »

merhaba arkadaşlar

şimdi aklımdaki fikir siteye login olan kullanıcıların kendi aralarında anlık mesajlaşmalarını sağlamak. Yani site içi mesenger
bunun içi yaptığım araştırmalar sonucunda bir yere varmış değilim bunun için yardımlarınızı bekliyorum.

www.ajaxian.com da bu tarz örnekler yok değil fakat bunları inceleyerekde tam olarak yapısını ve mantığını anlayamadım bu tarz anlık mesajşalma olayını yapabilmek için bir serveramı ihtiyacım war yoksa anlık mesajlar databasedenmi kullanıcılara ulaşıyor xml mi kullanmak gerekiyor?

bu konu hakkında fikri, bilgisi , deneyimi, tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum..
muratmoon
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: ajax chat
« Yanıtla #1 : 27, 2006, 06:43:30 pm »

Kendini geliştirmek için mi yapmak istiyorsun? Amacın sadece sitene böyle bişey eklemekse hazır olarak bulmak çok zor olmaz sanıyorum.

Herhangi bir PHP uygulaması için zaten server (sunucu) gerekli olduğundan tabiki ajax chat için de bir sunucu gerekli olacaktır.
Mesajları ister database (veritabanı), ister XML olarak tutabilirsin, kullanıcılara ulaşması da aynı şekilde.
Database olarak kullanıcılara ulaşamaz tabiki ama XML veya text olarak bile göndermen mümkün.

İstemciden sunucuya mesaj var mı şeklinde bir soru gelecek.
Sunucu ise o kullanıcının okumadığı mesajları o kullanıcıya gönderip, mesajları okunmuş hale getirecek.

Mesaj gönderildiğinde ise bunu kaydedip, gönderen hariç kişiler için okunmamış konumuna alacak.

Olayın temel mantığı bu şekilde.

ntrldude
Bilgin
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 28, 2006, 04:05:10 am »

bence chat olayını bu şekilde yapmak serverı çok yoracaktır istemcinin bana gelen mesaj varmı diye serverı sürekli meşgul etmesi çok sağlıklı bi yöntem değil bence. Serverdan kastım xmlsocketserver gibi client ı olan değişiklik için uyarması mantığında çalışan bir server. bu konuyla ilgili yaptığım araştırmaların sonucunu http://www.turk-php.com/smf/index.php/topic,2250.0.html başlığında açıkladım. bu işin taktiği ve en kolay yöntemi jabber gibime geliyor

yardımlarınız için çok teşekkür ederim herkese kolay gelsin
muratmoon
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 28, 2006, 07:40:35 am »

Sizce öyleseyse sorun yok. Ben doğru olanını yazdım, siz kendinize göre olanı kullanabilirsiniz tabiki.

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.