Witkey
Ziyaretçi
|
Merhaba arkadaşlar baktım da kimse jabber kullanmıyor her neyse bu problemi ufak ufak hemen çözelim :) Şimdi http://www.pandion.be/download/ adresine girip download now linkine basıyoruz Sonra 900 KB Lik bu programı bilgisayarımıza kaydedıyoruz ve Giriş paneline Adres bölümüne : kullanıcıadınız@member.turk-php.com Şifre bölümüne ise : sistemdeki şifrenizi gireceksiniz. Örnek : Adres : witkey@member.turk-php.comŞifre : ********** gibi umarım herkes kullanmaya başlar :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vollkiy
|
selam bu jabber ı denemek istedim indirdim kurdum dediğiniz gibi yaptım fakat sunucu baglantınız koptu diyor surekli olarak ayarları falan da yaptım ama jabber ı bir turlu aktif edemedim. sunucu adresi bölümüne sunucu adresini bölümüne port 5222 yazdım baglanmadı baska bişey yapmam gerekiyormu? eski formumda hesap almaktan bahsediliyor onunla bir alakası var mı? acaaba yardımccı olursanız sevinirm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vollkiy
|
mudkicker arkadasım kusura bakma benım anlamdığım konu sadece o dosyayı indirip kurmak ve vollkiy@member.turk-php.comve sistem şifremi yazıp sisteme dahil oluyormuyum. port vesaire ayarları girmek gerekiyormu? surekli olarak server baglantınız koptu hatası alıyorum da o bakımdan detaylı anlatırsan sevinirim. jabber i ben kullanmak istiyorumda ama bir turlu beceremedim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
normalde girmek gerekmiyor. sunucudaki bazen aksaklık olabiliyor. bir de isterseniz www.meebo.com'u kullanarak girmeyi deneyin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vollkiy
|
selam arkadaslar jabber kurdum fakat kimse online değil bununla ilgili bilgi verirseniz sevirim. bu jabber yabancıyım kusura bakmayın sizlerinde başını böle agrıtıyorum ama
tesekkur ederim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Jabber Msn gibidir kişileri eklemeniz gereklidir , Jabber Liste ile birlikte verilmedi siz ekleyeceksiniz. :D
örnek (: witkey (at) member (dot) turk-php (dot) com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oktay
|
Teknik olarak herkesi ekleyebiliriz. Bu iki sorun getirir. Birincisi şu an itibariyle 7598 üye var. Değil 7bin'i, 7yüz'ü kaldiracak istemci olduğunu sanmıyorum. Zaten konuşmayacağınız kişileri eklemek anlamsız olur.
İkincisi de herkes kimi listesine ekleyeceğini kendini seçmeli. Bizim karar vermemiz doğru olmaz. Fakat şöyle birsey yapacağız yakinda. Bütün online olanların isimleri siteden görülebilecek, böylece kimlerin aktif kullanıcı olduğunu görüp isterseniz ekleyebilirsiniz.
Oktay
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oytun Tez
|
Jabber'in hosta kurulumunu anlatan birşeyler yazsanız çok iyi olur. Çok yararlı olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hevall
Ziyaretçi
|
jabber yükleniyo da açılmıyok ki niyekine anlamadım neyse uğraşalım biraz daha ???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
http://www.turk-php.com/new kısmından login olun ve sagdakı barda jabbere baglan var onu tıkladıgınızda acılacaktır zaten. Gerekli makale Site üzerinde mevcut.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oytun Tez
|
Yok ben jabber'in kullanımından bahsetmiyorum. Donanım olarak kurulumundan. Yani ne tür ayarlar ve dosyalar gerekir kendi sitemize kurmak için....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Oytun hocam zaten senın yazına karsılık yazmamıstım onu hevall arkadasımıza cevap olarak yazmıstım
Bu jabber ıcın de oktay hoca ile özel olarak gorusmen gerek sanırım [ Bu iş goruldugu kadar kolay bir işe benzemıyor ]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oytun Tez
|
Ben sandım, ilk satır hevall'a ikinci satır bana  Neyse, sağol. Acil gerekirse görüşürüm oktay hocayla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|