Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
09, 2008, 04:53:42 am
42745 Mesaj 8091 Konu Gönderen: 17932 Üye
Son üye: codder
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Veritabanı Yardım Forumu  |  mysql'le dışardan data işleme « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: mysql'le dışardan data işleme  (Okunma Sayısı 1745 defa)
Gurbetci
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
mysql'le dışardan data işleme
« : 02, 2005, 04:17:15 pm »

Arkadaşlar tüm aramalarıma rağmen cevabını bulamadığım, sorunum hakkında  bulduklarım ise yeterli olmayan veya uygulayamadığım bir sorunum var. Amatör olarak mysql 'le uğraşmaktayım sorunum şu. msql de pm_user denen bir tablom var bu tablomda kullanıcı bilgileri id, username, fname, sname, gender vb. gibi kullanıcıyı tanımlayıcı 29 iç katagory var. şu anda pm_user tablomun içinde 100 civarında kullanıcı mevcut. Sistemde  phpMyAdmin 2.6.3-pl1 mevcut php admin. kullanarak veya önerileriniz doğrultusunda excelde mevcut user bilgilerini pm_user içine nasıl atabilirim? bunu phpadminde yaptığımda excel dosyasını tek bir dosyaymış gibi içine atıyor sql sorgusu hatalı olarak görünüyor. Tek başarabildiğim pm_user tablosunun içini boşaltmak sonra yedeklediğim mevcut pm_user.sql dosyasını tekrardan içine atabiliyorum ve sorunsuz çalışıyor ama mevcut excel dosyamı (içinde 500 user özelliği var) atamıyorum. Verdiği hata tek bir dosya olarak algılaması. Sanırım açıklayabilmişimdir. Uzun zamandır benim için sorun olan bu konuya cevap bulamadım yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 02, 2005, 09:54:47 pm Gönderen: Gurbetci » Logged
mudkicker
Arif Ender
Admin
*

Mastered PHP

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: mysql'le dışardan data işleme
« Yanıtla #1 : 02, 2005, 07:37:27 pm »

PHP bilgini bilmiyorum ama şu şekilde bir şey yapabilirsin belki. Excelden bir şekilde ASCII file veya csv file olarak verilerini export edip o dosyayı php ile bir script yazarak mysql e ekleyebilirsin belki...

Gurbetci
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 02, 2005, 09:47:59 pm »

Çok amatörüm bu konuda yani biraz söz gelimi hazırcı oluyorum ama scrip yazma gibi bir yeteneğim yok bu konuyu çözmem lazım ciddi anlamda beni manual olarak elle işlemeden kurtaracak. Bahsettiğiniz scrip nerde bulabilirim veya bu işin başka bir yolu yokmu? Yinede cevabınız için teşekkürler
Witkey
Ziyaretçi

E-Posta
« Yanıtla #3 : 03, 2005, 03:38:06 am »

Çevirici bir program baktım buldum ben ınternette Softgalaxy firmasının yapmış olduğu Excel Mysql Converter sadece bir seferlik ve sürekli değilse bunu deneyebilirsin.
Gurbetci
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 03, 2005, 11:02:16 am »

İnan bilgisayar convertorden geçilmiyor bir çok farklı excel - mysql convertor kurdum verdiğiniz convertorüde kurmuştum güzel bir software, demosu yaklaşık tablo içinde 5 adet user ceviriyor işin ilginç tarafı, bu programla local host bağlanıp yine local host içine importladığımda 5 adet user görünüyor ama bu userların hepsinin alt katogorileri (id, login, age, fname, sname vb) sanırım demo olmasından kaynaklanabilir aşağıdaki gibi.

INSERT INTO `sql sonucu - phpmyadmin 2_6_3-p` VALUES (NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,
NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL);

Normalde Phpadminde alınan exportlarda

id        fname       sname     patr    login       password
124,    Anne,       GREGG,    1,        cowgirl,   25f9e794323b453885f5181f1b624d0b

Teşekkürler....

« Son Düzenleme: 03, 2005, 11:12:16 am Gönderen: Gurbetci » Logged
Witkey
Ziyaretçi

E-Posta
« Yanıtla #5 : 03, 2005, 11:07:10 am »

Googlede ara biraz Wink
Gurbetci
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 03, 2005, 11:18:14 am »

İnan artık hiç birşekilde cevap bulamıyorum..... Her yolu denedim belki çok basit bir yöntemi var. Artık dar alanda dönüp duruyorum  Huh
deja_wu
Günay Yılmaz
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : 03, 2005, 07:07:29 pm »

tam olarak anlayamadığım birşey var sen sql tablosundaki verileri almak mı istiyorsun ?

In the dark future, dark planet of dark people. DarkLords will rule

Jabber İletişim : deja_wu@member.turk-php.com
Gurbetci
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 04, 2005, 01:46:45 am »

Normalde mevcut pm_user tablosundaki user bilgilerini (msql dump) bilgileri export yapabiliyorum bunda bir sorun yok. ama gelgelelim bir excel veya text dosyasında mevcut user bilgilerini importlamak mümkün olmuyor. Kısaca dışardan veri yüklemek istiyorum, 

« Son Düzenleme: 04, 2005, 02:20:34 am Gönderen: Gurbetci » Logged
Witkey
Ziyaretçi

E-Posta
« Yanıtla #9 : 04, 2005, 03:40:23 am »

araştırma yaparsan istediğin herşeyi bulabilirsin :!!

http://s2.internetfiles.org/download.php?id=iLdV5naKNKS0vVidTCX3

Bir de şurada xLSTOMYSQL adlı bir script bldum yukledım onu dene istersen!
biraz araştır araştır...
deja_wu
Günay Yılmaz
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : 04, 2005, 12:55:54 pm »

Normalde mevcut pm_user tablosundaki user bilgilerini (msql dump) bilgileri export yapabiliyorum bunda bir sorun yok. ama gelgelelim bir excel veya text dosyasında mevcut user bilgilerini importlamak mümkün olmuyor. Kısaca dışardan veri yüklemek istiyorum, 

export ettiğin bilgileri normalde yükleye bilmen gerekiyor fakat tablo export ettiğin tablolar ile yüklemeye çalıştığın yerdeki tablolar uyuşmuyor olabilir.

In the dark future, dark planet of dark people. DarkLords will rule

Jabber İletişim : deja_wu@member.turk-php.com
Gurbetci
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : 05, 2005, 05:24:43 pm »

Onur Yerlikaya (Witkey) arkadaşım sağol, cidden benim için muhteşem bir çözüm oldu bu, bir çok şey denedim ama sonunda verdiğin linkten indirdiğim scrip tek kelimeyle son noktayı koydu diyebilirim.
Alıntı
Benim gibi amatörce uğraşan arkadaşlarla bunu paylaşmak isterim.

1. Yukardaki linkten indirdiğim scripti server içine attım web sayfanız/xls2mysql.php

2. Browser 'dan web sayfanız/xls2mysql.php linkini açtığınızda karşınıza file upload ve File List iki seçimli bir sayfa çıkıyor.

3. File upload bölümünde excelden mysql cevireceğiniz dosyayı xxxxx.xls giriyorsunuz.

4. Ceviri yapıldıktan sonra File list bölümünde mysql kodlarınız hazır.

5. Kopyalayacağınız kodları  notepad içine yapıştırıp dosyanızı tabloisminiz.sql olarak kaydediyorsunuz. Yanlız burada birşeye dikkat etmeniz lazım! Tablo bilgilerini girmeniz gerekiyor bununda en kolay yolu pmpadminde (dönüştür) kullanarak dataları içine atacağınız tablonun yapısını sadece yapı olarak bir kenara kopyalamanız. Bu yapıyı daha sonra excelden mysql cevirdiğiniz dosyanın üzerine kopyalıyorsunuz.

phpadmin (dönüştür (sadeceyapı) sql sorgusu) kullanarak tablomun özelliği

CREATE TABLE `pm_user` (`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `fname` varchar(100) NOT NULL default '',
  `sname` varchar(100) NOT NULL default '',
  `patr` varchar(100) NOT NULL default '',
  `status` enum('0','1') NOT NULL default '0',
  `login` varchar(100) NOT NULL default '',
  `password` varchar(100) NOT NULL default '',
  `gender` int(3) default '1',
  `email` varchar(255) NOT NULL default '',
  `id_c` int(3) NOT NULL default '0',
  `id_country` int(3) NOT NULL default '0',
  `id_city` int(3) NOT NULL default '0',
  `zipcode` varchar(20) default NULL,
  `id_nationality` int(3) default NULL,
  `id_language_1` int(3) default NULL,
  `id_language_2` int(3) default NULL,
  `id_language_3` int(3) default NULL,
  `id_weight` int(3) default NULL,
  `id_height` int(3) default NULL,
  `comment` varchar(165) default NULL,
  `headline` varchar(57) default NULL,
  `icon_path` varchar(255) NOT NULL default '',
  `icon_path_temp` varchar(255) NOT NULL default '',
  `date_birthday` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `date_last_seen` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `date_registration` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `root_user` enum('0','1') NOT NULL default '0',
  `guest_user` enum('0','1') NOT NULL default '0',
  `login_count` int(3) NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (`id`),
  UNIQUE KEY `id_3` (`id`),
  KEY `id` (`id`),
  KEY `id_2` (`id`),
  KEY `login_count` (`login_count`),
  FULLTEXT KEY `fname` (`fname`),
  FULLTEXT KEY `fname_2` (`fname`),
  FULLTEXT KEY `fname_3` (`fname`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 PACK_KEYS=0 AUTO_INCREMENT=2952 ; 

Scrip kullanarak excelden mysql cevirdiğim mysql sorgusu

INSERT INTO   pm_user (id, fname, sname, patr, status, login, password, gender, email, id_c, id_country, id_city, zipcode, id_nationality, id_language_1, id_language_2, id_language_3, id_weight, id_height, comment, headline, icon_path, icon_path_temp, date_birthday, date_last_seen, date_registration, root_user, guest_user, login_count) values ( '122' , 'Joan' , 'jasi' , '' , '1' , 'hbhsjennifer06' , '25f9e794323b453885f5181f1b624d0b' , '2' , '101974@hitmail.com' , '0' , '254' , '722' , '' , '2' , '5' , '' , '' , '29' , '19' , '' , 'baptist' , '' , '' , '31148' , '2005-11-21 02:11:09' , '2005-11-13 02:11:09' , '0' , '0' , '10' );

6. Enüste tablo bilgilerim alta ekleyeceğim user bilgilerimi notepad kaydedip uzantısınıda xxxxx.sql olarak yazdıktan sonra ceviri tamamlanmış oluyor.

7. phpadmin kullanarak tablonun özelliklerinin yazdığı sayfada dosyadan yükle bölümüne bu dosyayı ekleyip sadece git tuşuna basıyorsunuz. bilgileriniz dışardan direk olarak tablonuzun içinde.

Teşekkürler....
« Son Düzenleme: 05, 2005, 06:01:43 pm Gönderen: Gurbetci » Logged
Witkey
Ziyaretçi

E-Posta
« Yanıtla #12 : 06, 2005, 12:56:15 am »

Demek ki araştırınca çözüm bulunuyormuş Cheesy
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.