Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
09, 2008, 04:50:03 am
42745 Mesaj 8091 Konu Gönderen: 17932 Üye
Son üye: codder
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Diğer Programlama Dilleri Yardım Forumu  |  Algoritma gerek dil onemli degil « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] Yazdır
Yazan Konu: Algoritma gerek dil onemli degil  (Okunma Sayısı 2444 defa)
Quadim
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
Ynt: Algoritma gerek dil onemli degil
« Yanıtla #15 : 30, 2007, 08:37:55 pm »

hangı eleman dolancak ? at vezir piyon ?
andelek
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : 31, 2007, 12:06:14 am »

Sagol arkadas!

Hep algorıtmalarla ugrasıyorum su anda.

p=1000 olsa ve n=100 olsa ne olacak dünyadaki bir kaç on süper bilgisayar bile hesaplayamaz canım  demissin!

Ama bundan da buyuk sayıları bılgısayar hesaplayabılır. Google arama teknigi 10^10^100  gibi sayilari da hesaplayabilir.
Yani dunyadaki web sitelerin kisa surede meta teklerine baka bilirmis! Her zorlugun mutlaka bir kolayligi olmasi gerekir!

SAtranj problemi cok guzel,  ugrasacam!

LORDTEK
LORDTEK
PHP Öğrencisi
*

LORDTEK

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : 31, 2007, 07:22:01 pm »

tabiki de at. cunku piyon dolasamaz, vezirinki için mantık saçma olur. at dolaşacak.

google arama yapıyor ama...
mikro işlemcilerde alu'lar vardır. iki aluyu ard arda kullanarak istersen virgullü sayılar için istersen de daha büyük sayılar hesaplama yaparsın.
işlemcilerde bu iş için özelleşmiş fpu var. bu işte çok daha performanslı ama alunun işi hala devam etmekte.
google da bu işi normal pc'ler ve normal programlar ile yapmıyordur. yapması mümkün değil çünkü.
iki tane long tanımlayarak ve uygun algoritma kullanarak güzel büyüklükte sayılara ulaşabilirsin. ama merhaba, bu iş çok da kolay değil.
anladığım kadarı ile zevk için yapıyorsun. bence bu yol ile uğraş. zevk için programlama yapmak çok güzel bişi.

bir de kullanıcı tarafından verilen bir fonksiyonun taylor veya maclauren serilerine açma işini de yapabilirsin. tamam lise matematiğini aşar ama bir seriyi taylora veya maclaurene açmak zor bişi değil. onun için bu örnek de zevk için programlama kapsamına girer.

bir de Cheesy
önce 2 mafsallı kol düşün. kullanıcı nokta tain etsin. kolların açısal değerlerinin belirlenmesi nasıl yapılır. bunlar çok zevkli şeyler.

LORDTEK
andelek
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : 01, 2007, 04:31:07 am »

Selam aleykum arkadas!

Serileri acmada Teylor ve Maclauren formulunu kullana biliyoruz.Ama onlar genelde tam olarak cikmaz.
Yakinlastirarak cozulebilir belki.

Satranc problemi cok guzel algoritmayi kapsiyormus.

Algoritmalar ve veri yapilari(Turkce) kitabinda bu problemi nasil cozecegini anlatmis, hatta algoritmasi bile var.
  Eger istersen yazayim!

http://acm.timus.ru/problemset.aspx

web sitesi cok hosuma gider.Algoritmalar dolu, online olarak soruyu gondere biliyorsun ve cevabini saniye gecmeden
gorebilirsin!

Bu gibi Turkce site var mi acaba?
Link verirseniz cok sevinirim!
LORDTEK
LORDTEK
PHP Öğrencisi
*

LORDTEK

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : 02, 2007, 02:23:39 am »

aleyküm selam arkadaş Smiley

türkçe web neresi var bilmiyorum. Bizim zamanımızda web de yoktu zaten Smiley

link için teşekürler. Başarılar...

LORDTEK
Quadim
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : 02, 2007, 05:16:05 am »

biraz ugrasıldıkten sonra bı sıteye  bakılabılır. ama su anda bakmasam daha yıyı Smiley
ama sıte ıcın saol
pirFena
Yeni Kullanıcılar
*

If Hayat=Null Then I GoTo Ben=Hell :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : 06, 2007, 04:12:29 pm »

Arkadaslar!
Bana asagidaki gibi algoritma gerek yardim ederseniz yada dusunceleriniz olsa bile memnun olurum.

m/n= (p^3+q^3)/(r^3+s^3) 

Denklemini saglayan p,q,r,s sayilarini bulmak gerek.

m ile n ise girdiler.

Ornek klabyeden
Girdiler:
m=1 n=8 yaparsak
Ciktilar:
p=1
q=1
r=2
s=2
 olacak.
1/8=(1^3+1^3)/(2^3+2^3)  esitlik saglandi. p,q,r,s'i bulmak icin algoritma gerek.Yardimizini dort gozle bekliyorum!
 Kolay gelsin!

Arkadaslar Bu Konuyla Ilgili Bi Dokuman Verecegim Fakat Baska Bi Siteden... Umarim Yanlis Bisey Yapmam...
ßuyrun ßurda Akis Diyagramlarii ve Algoritma Ile Ilgili Orenkler ve Anlatimlar Bulabilirsiniz...

http://www.godoro.com/Divisions/Ehil/Mecmua/Magazines/Articles/txt/html/article_FlowChart.html

Kod:
If Hayat =NULL Then I GoTo ßén=HéLL :D
Sayfa: 1 [2] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.