|
|
|
Yazan
|
Konu: Bu hatanın anlamı nedir? Can't open file: 'user.MYI'. (errno: 144) (Okunma Sayısı 543 defa)
|
|
Adem GENÇ
|
Merhaba
Durup dururken bir anda forum database hata verdi PhpMyAdmin ile bağlanıp mysql tablolara baktığım verilerin yerinde çoğunda "kullanımda" yazıyor
çoğuda tablo tıkladığımda bu hatayı veriyor Can't open file: 'user.MYI'. (errno: 144) bunun anlamı nedir? nasıl gidere bilirim acaba?
Teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CoDeDaNCeR
Ziyaretçi
|
şöyle bir araştırdım ve şu sonuçlara ulaştım.
veritabanı aşırı yoğunluktan dolayı bozulmuş. bunun bir iki nedeni olabilir. 1. eğer sütundaki karakter tipini belirlerken varchar vs. yetersiz seçim yapmış olabilirsin ve fazla karakter eklenmiş olabilir. 2. hostingde veritabanı için ayrılan alan dolmuş olabilir. ücretsiz bir hosting kullanıyorsan böyle olması daha muhtemel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adem GENÇ
|
Host alanı çok çok yüksek ücretli free değil 5GB alan var Database 50MB felan limit yok Forum çalışırken bir anda oluştu
PhpMyAdmin ile bağlanıp optimize etmeye çalışıyorum ama çoğu tablolarda bu hata çıkıyor Ne onarılıyor nede optimize ediliyor
Birde PhpMyadmin ile tabloları görüntülerken veri boyutları gösteren yerlerde "Kullanımda" yazıyor bu tablolara girmek istediğimde bu hataları veriyor giremiyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adem GENÇ
|
PhpMyadmin ile bağlandım hatalar vardı sayfayı ingiizce yaptım ve onarma ve optimize ettim oldu şimdi tamam İngilizce yapmamdanmı yoksa server sahipleri birşey yaptıda denkmi geldi anlamadım şimdi olay tamam
Teşekkür ederim arkadaşım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CoDeDaNCeR
Ziyaretçi
|
tam çözüm yolunu bulamadık ama ne tür hatalar çıkabildiği ve çözüm yolları üzerine düşünmek gelecekteki muhtemel hataları çözmemizi kolaylaştırıyor.
geçmiş olsun....
Not: phpmyadminde tabloları onar diye bir seçenek mi var? dikkat etmemiştim daha önce. o şekilde mi yaptın yoksa kod mu yazdın?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muratmoon
|
Geçmiş olsun.
En kısa zamanda veritabanının SQL scriptini al. Tüm veritabanını silip bu scriptten tekrar oluştur.
Veritabanı dosyalarını böylelikle yenilemiş olursun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|