Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
23, 2008, 05:26:53 pm
42935 Mesaj 8140 Konu Gönderen: 18019 Üye
Son üye: yavuz.yuksel@yonca-ad.com
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Uygulama Yükleme, Kurulum ve Ayarları  |  ISS VE APACHE AYNI BİLGİSAYARA nASIL KURCAZ « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: ISS VE APACHE AYNI BİLGİSAYARA nASIL KURCAZ  (Okunma Sayısı 1488 defa)
ercanyektas
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
ISS VE APACHE AYNI BİLGİSAYARA nASIL KURCAZ
« : 08, 2006, 03:26:42 pm »

IISS ve apache aynı bilgisayarda  nasıl kurcaz... ıssde  asp

apchede php çalışmak için ikisinide kurmam lazım lütfen bi cevap yazın???
TreeDY
Yeni Kullanıcılar
*

Turk-Php.Com

Üyelik Bilgileri
Ynt: ISS VE APACHE AYNI BİLGİSAYARA nASIL KURCAZ
« Yanıtla #1 : 06, 2006, 12:01:58 pm »

Ben şu şekilde yapıyorum.
Php kullanacağım zaman İSS yi kapatıyorum.O kadar Smiley

(İss yi kapatma : Çalıştıra inetmgr yazın.Daha sonra bilgisayarınızın adı çıkacaktır.Sonra Web siteleri - Varsayılan Web sitesine sağ tuş tıklayın.Durdur diyin tamamdır.Artık Easy PHP yi kullanabilirsiniz.Yani Apacheyi çalıştırabilirsiniz.)

İyi Çalışmalar.
Witkey
Ziyaretçi

E-Posta
« Yanıtla #2 : 08, 2006, 04:10:25 am »

ISS üzerine PHP kurabilirsin bu sayede HEM PHP , Hemde ASP çalıştırabilirsin bunu yapmak icin www.php.net üzerinden PHP installer .exe yi indirmen ve kurulum sırasında ISS versiyonunu sectıkten sonra bilgisayarını yenıden baslatman yeterlı olacaktır.
kazaan
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 01, 2007, 01:42:43 pm »

Iss üzerine php kurulumunu şu şekilde yapabilirsiniz;
http://www.php.net/downloads.php uzerinden işinize yarayacak php versiyonunu bilgisayarınıza indirin.Bunu bilgisayarınızın herhangi bir dizinine açın örnegin "c:\php" ben buraya açtım. Daha sonra içinden php.ini-dist dosyasını bulup ismini php.ini yapıp windows klasörünün içine kopyalıyoruz.(Taşısanızda olur ama sonra herhangi bir şey olursa diye yedeği burada dursun).
Daha sonra php.ini dosyasını notepad ile açıyoruz ve içinde şu satırı bulup
;cgi.force_redirect=1 satırını
cgi.force_redirect=0 şekline çeviriyoruz.
Daha sonra
extension_dir="" satırını extension_dir="c:/php/ext" yapıyoruz.
Mysql için ise  ;extansion=php_mysql satirindaki ";" işaretini siliyoruz ve dosyayı kaydedip çıkıyoruz. Bu sayede php'yi yüklemiş oluyoruz.
Şimdi Iss üzerindeki ayarları yapalım:
Windowstan controlpanel(Denetim masası)'i açalım oradan administrative tools (Yönetimsel araçlar) 'u açıyoruz.Oradan iss'i açıyoruz. açılan pencereden default web site'e sağ tıklayarak properties'i seçelim oradan home directory sekmesindeki configuration buttonuna tıklıyoruz.
Oradan Application configuration penceresi geliyor oradan add button'a tıklıyoruz. executable penceresine c:/php/php-cgi.exe yazip iss'i kapatıp tekrar açıyoruz bu sayede İss üzerinde hem php hemde asp'yi çalıştırabilirsiniz.

I am a man Who walks alone...
http://www.kazaan-ns.blogspot.com/
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.