Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
09, 2008, 04:43:50 am
42745 Mesaj 8091 Konu Gönderen: 17931 Üye
Son üye: medist
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Genel Yardım  |  Program yapmak istiorm « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Yazdır
Yazan Konu: Program yapmak istiorm  (Okunma Sayısı 19813 defa)
atilay
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Program yapmak istiorm
« : 03, 2006, 02:14:14 pm »

Ben programcılıga baslamak istiorm ama daha elimde hiç bişey yok.bunu öğrenmek için ne yapabilirim ama ben internet sayfası fln düzenlemicem yani sadece prgram yapcm yardım edebilr misiniz ?
MeW
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Program yapmak istiorm
« Yanıtla #1 : 03, 2006, 05:22:34 pm »

Microsoftun sitesinden Visual Studio 2005 serisinin express versiyonlarını indirebilirsin. Visual Basic 2005 başlangıç için yeterli olacaktır. Kendi içindeki sürekli güncellenen Help kısmından da sınırsız destek alabilirsin.

TreeDY
Yeni Kullanıcılar
*

Turk-Php.Com

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 03, 2006, 10:41:41 am »

Programcılık da olsa bence; önce HTML ile başlamalısın.Herşeyin başı HTML Smiley
Quadim
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 03, 2006, 11:21:21 pm »

Bencede önce html ile başlaman lazım.
Bir siteye sağ tıkla kaynagı görüntüle de. Oradaki kodları inceleyerek başla bence..
Sonra neyin ne oldugunu ve nasıl kullanıldıgını kavra..
Sonra gerisi gelecektir zaten..
MeW
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : 04, 2006, 02:09:09 pm »

Ben programcılıga baslamak istiorm ama daha elimde hiç bişey yok.bunu öğrenmek için ne yapabilirim ama ben internet sayfası fln düzenlemicem yani sadece prgram yapcm yardım edebilr misiniz ?

Arkadaş web sitesi değil programlama yapacağım demiş. Masaüstü programı için niye HTML öğrensin ki?

TreeDY
Yeni Kullanıcılar
*

Turk-Php.Com

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 06, 2006, 11:52:51 am »

Arkadaş web sitesi değil programlama yapacağım demiş. Masaüstü programı için niye HTML öğrensin ki?

Tamam da herşeyin başı HTML.HTML her yerde karşısına çıkacaktır.Zaten HTML öğrenmek en fazla 3 saatini alır  Smiley
bilge
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 12, 2006, 01:16:30 pm »

belki de önce QuickBasic ile algoritmanı oturtmalı daha sonra visual basic' e geçmelisin.  ben html'i bunlardan sonra öğrenmiştim. o yüzden "önce html" konusu için birşey söyleyemeyeceğim. Smiley
SkorP
Kadir Özdemir
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : 14, 2006, 05:55:55 am »

katilmiyorum
niye herseyin basi html olsunki?
yillardir c++ yapan arkadaslarim var html bilgileri sifir.
bunlar simdi baslamadilarmi bu ise yani:)

onun yani sira baslicaksan hemen adam gibi bir dille basla bence vb filan gec c# ile basla sen;)

<?php
echo "nobody is perfect";
?>
http://www.skorp.eu

.... klavyesi olan kendini phpci zanmaya basladi nere gidiyor bu php .....
MeW
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : 14, 2006, 01:44:20 pm »

HTML ile programlamanın (masaüstü programlarının) alakası yok zaten. Arkadaşlar illa ki web diye düşündükleri için HTML diyorlar. Masaüstü programlarında HTML vs. yok.

muratmoon
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : 22, 2006, 04:47:14 am »

PHP biliyorsanız ve masaüstü programcılığa geçmek istiyorsanız, VB.Net yerine C# kullanabilirsiniz.

Stil olarak daha yakın olduğundan öğrenmesi daha kolay olur.

Oytun Tez
Oytun Tez
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 13, 2006, 04:32:14 am »

TreeDY dalga mı geçiyorsun sen. "Herşeyin başı HTML" ....
Ben QB ile başladım.
Bence de QB ile başlayıp algoritmayı ilerletmek, daha sonra C ve C++ diye ilerlemek daha iyi olur. Eğer Delphi yada Kylix kullanacaksan Pascal a geç QB den sonra. Ama tavsiyem yine de C dir.

Aslında, ileride ne yapmak istediğine göre değişir hangi dile ağırlık vereceğin..
php_class
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : 13, 2006, 01:16:47 pm »

ya arkadaşlar bende uzun zamandır c++ ile uğraşıyorum
php ye çok benziyor for while if elseif falan hiç zorlanmadım açıkçası çok kolay geldi ama bu c++ için indirdiğim program çalışmıyor nedense yaptığım bir programı çalıştırmak istiyorum pencere açılıp kapanıyor bunun nedeni nedir veya önerdiğiniz bir program varmı

I CRAZY ABOUT <? p <> h <> p ?>
mcwebteam
PHP Stajyeri
**

PHP && My-Sql && OOP && AJAX && FLEX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : 14, 2006, 07:31:50 pm »

windowsda ücretsiz c++ derleyicisi için bu programı denemenizi öneririm.
http://www.bloodshed.net/devcpp.html

Erdem
Php İzmir Grubu Kuralım (İzmir'den Arkadaşlarla)
http://www.a1tradenetwork.com
Jabber : mcwebteam@member.turk-php.com

http://www.youtube.com/v/jKaO_dyKIpA
Quadim
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : 16, 2006, 09:37:17 am »

gorsel olarak bırseyler yapmak ıstersen benım onerım.. delphi yada visual stdio ile baslamandır. Onlarla ılgılı kaynagım yok. Ama ılk tavsıte edılen butonlar arasında gecıslılıgı saglamak ve form olusturmak ıdı. Bır ara ılgılenmıstım..
samety
Ziyaretçi

E-Posta
« Yanıtla #14 : 16, 2006, 11:30:52 am »

gorsel olarak bırseyler yapmak ıstersen benım onerım.. delphi yada visual stdio ile baslamandır. Onlarla ılgılı kaynagım yok. Ama ılk tavsıte edılen butonlar arasında gecıslılıgı saglamak ve form olusturmak ıdı. Bır ara ılgılenmıstım..
hayır ilk önce kod yazmanın mantıgını anlicaksın Smiley
delphi ise delphinin çalışma mantıgı c ise c nin calısma mantıgını anlicaksın yoksa bildigin kodu bile kullanamazsın.
zaten bütün programlama dilleride aynı kod satırlarının nasıl calıstıgını bilmezsen kendine göre bişe yapamazsın .
Sayfa: [1] 2 Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.