arif_dn
Yeni Kullanıcılar
|
Merhaba arkadaşlar, Sorumu bir örnekle açıklayayım. index.php dosyam var ve bu dosya içinde bazı js kodları var. Kullanıcı sağ tıklayıp kodu görüntüle dediğinde bu js kodlarını görmemesini nasıl sağlarız ? Ben <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" TYPE="TEXT/JAVASCRIPT" SRC="gizli.js"> <!-- //--> </SCRIPT>
Yapıp kodları gizli.js nin içine yazayım dedim ama bu seferde adam anadizin/gizli.js yazınca kodları görüyor ? Başka bir öneri verebilecek olan var mı acaba ?
|
|
|
|
|
|
PHP bir sevdadır. Her derde devadır. Ama kimi zaman başınıza beladır.
|
|
|
|
webadel
|
JS de iyi değilim ama eğer PHP filan kullanıyorsan Zend ile sayfayı şifrele diicem :\ pek bi çözüm olmadı...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aziz
|
Çok basit, js in bulunduğu klasörü şifreleyin $HTTP_AUTH_USER ve $HTTP_AUTH_PASS kullanın, yada host firmasında bir kolaylık olabilir, dizinleri şifrele : linux based control panel (benim kullandığım)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arif_dn
Yeni Kullanıcılar
|
Bunu bende akıl etmedim değil ama; js dosyasını require ile değil de scr ile çağırdığım için o satır çalışırken şifre soruyor. require ile çağırınca şifre sormuyor ama js dosyasının içeriği kaynak kodda olduğu gibi görünüyor.? Yok mu başka öneri acaba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Meletoth
Önay YALÇINER
PHP Stajyeri

|
<frame><noframe></frame></noframe>
gibi garip bişey vardı da hatırlayamıyorum. kaynağı göster deyince boş bi kaynak görünüyordu.... bi arasana internetten, bulursan banada yaz..
|
|
|
|
|
|
10 PRINT "The GOD!" 20 GOTO 10
|
|
|
irrite
Yeni Kullanıcılar
|
bidiğim kadarıyla js kodlarını saklayamazsın. çünkü js sonuçta client-side özellikte ve haliyle bir şekilde browser tarafından kodların elde edilmesi lazım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aziz
|
Bu soru aklımda kalmış, dün bir sayfanın stylesheet ini incelerken sayfanın stylesheet.php olduğunu farkettim  şaşırdım çünkü .css değildi ama çalışıyordu. Ancak yinede görüntülenebiliyordu kısacası... Buradan aklıma bir class ile style.php yi şifrelemek ve stil sayfasını kullanırken aynı class ile şifreyi çözmek geldi... Mantıklı gözüktü, ancak kimsenin bunun ile uğraşacağını sanmıyoruım. Class ı ise php manual de md5-base_64 karışımı ziyaretçilerin yazdığı bir scriptte görmüştüm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SerKanKARA
|
java script kodları php ye cevir eğer php kullanıyorsan ? benim öle bir fikrim oldu bende kodları gizlemem lazım öle bir script hazırlıyorumki görünmemesi lazım yoksa işin suyu çıkacak yani foyam meydanna çıkacak : ))))))))))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muratmoon
|
aziz: dosya uzantısının ne olduğu önemli değil, nasıl php ile resim çıktısı verebiliyorsak css veya js çıktısı da verebiliriz. browser dosya uzantısına değil gelen veriye bakar. stil dosyasını şifrelesen bile istemci tarafta bi şekilde onu açman gerekecek, isteyen kişi de senin şifrelenmiş veriyi açtığın kodda çok küçük bir değişlik yaparak normal veriye erişebilecektir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ntrldude
Bilgin
Yeni Kullanıcılar
|
js dosyalarının uzantısını php yap dosyanın başına dandik bi php kodu yaz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vollkiy
|
söyle yapsak nası olur. js yi bir php dosyasına al. Sonra kullanıcağım php dosyasına include etmek olmaz mı? acaba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aziz
|
hiç denemedim ancak şu şekilde; js dosyası php nin echo kısmına gelecek, onu include edeceksin....
Arkadaşlar aslında, ne gerek var... burada php kodları paylaşıyoruz, js dosyalar artık hazır programlarla isteğini belirtince yapılıyor.. php+mysql forumundayız, ikisi de open source diller, burada js i nasıl gizleriz bana garip gözüktü açıkçası
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muratmoon
|
Neden gizlemek istediğinizi söylerseniz belki başka bir mantık önerebiliriz. Olmayacak şeyler ile boş yere zaman kaybetmeyin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arif_dn
Yeni Kullanıcılar
|
1- include olayı yemiyor çünkü include edince ve sayfayı çalıştırdığımızda > kaynağı görüntüle < diince kodlar görünüyor. 2- Sanırım .js kodları gizlemek biraz zahmet gerektiren birşey. Ama belki şöyle olabilir, js kodlarını .php dosyası olarak kaydederiz ve koddan scr olarak çağırırız. Ve kaydettiğimiz php dosyasının başına da session kodu yazdık mı o dosyaya direk erişmek isteyen session açmamış olacağından kodlara ulaşamayacak.
Yine de uğraşmaya gerek yok . JS kodları sizin de dediğiniz gibi açık kaynak kod
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|