|
|
|
Yazan
|
Konu: sendmail (Okunma Sayısı 794 defa)
|
ByReaL
Yeni Kullanıcılar
|
merhaba; php konusunda çok yeniyim. öncelikle linux serverimde apache ye php desteği verebildim. örnek php leri çalıştırabiliyorum ancak sendmail ayarlarını yapamadım (sorun bundanmı onuda tam bilmiyorum). serverime phpbb kurdum. mail ayarları doğru olduğu halde (başka sunucuya yönlendirdim, serverimde mail server yok) mail göndermiyo. Ran into problems sending Mail. Response: 502 Command gibi hatalar veriyor. server de sendmail i yapılandırmam şartmı? bunu en basit nasıl yapabilirim?
bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oktay
|
sendmail ayarlarıni yapamadım?, mail ayarları doğru?, başka sunucuya yönlendirdim?
PHP için çok basit bir mail sunucusu kurman yeterli. Pek bir ayar da gerekmiyor. Mail için ayrı bir sunucu kullanırsan 'Relay' olaylarını aşman gerekli ki bunun için diğer sunucuda kendininkinde yapman gerekenden daha karışık ayarlar yapman gerekli.
Aklında tutman gereken başka birşey de şu. Mail için 'sendmail' kurman gerekli değil. Örneğin postfix de kurabilirsin ki, ben onu tavsiye ederim.
Başarılar.
oktay
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serhatee
PHP Öğrencisi
|
qmail
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ByReaL
Yeni Kullanıcılar
|
oktay & serhatee hocam; sendmaili kaldırdım. postfix + sasl + cyrus-sasl paketlerini kurdum. sendmaili , postfix i start ettim. herhangi bir ayar flan yapmadım. çok güzel çalışıyo.
konuyla ilgili ilave önerilerinizide beklerim...
ilginize çok teşekkürler......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serhatee
PHP Öğrencisi
|
bak kurulum konusunda ve buna benzer install konularında bılgı edınmek ıstersen sana www.howtoforge.com adresını tavsıye edebılırım .. qmail cok kapsamlı oldugu ıcın onun bı kıtap alıp okuman lazım bahsettıgın konu hemen gecılecek bır konu deıl aslında .. neyse kolay gelsın kendıne ıyı bak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|