Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
09, 2008, 01:33:36 am
42744 Mesaj 8090 Konu Gönderen: 17931 Üye
Son üye: medist
Turk-Php.Com Forum  |  Turk-PHP  |  Makale İstekleri ve Yorumlar  |  PHP kurulumu « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: PHP kurulumu  (Okunma Sayısı 2842 defa)
pchayat2
Ziyaretçi

E-Posta
PHP kurulumu
« : 07, 2006, 11:04:23 am »

Dersler / Php / Php kurulumu 

Arkadaşlar bir çok sitede php çalışmasını öyle anlatıyor ki ben onları okuduğumda phpden korktum açıkcası şimdi çok basit yönetimini anlatıyorum...

Bunların hazır paketleri var 3ü bir arada aşağıdaki linkten programı indirdiğinizde kurulumu tamamladığınızda  geriye çok az bir şey kalıyor..

Programımızın İsmi appserv-win32-2.4.3
Not:Türkçe

Link : http://prdownloads.sourceforge.net/....3.exe?download

Kurulum Aşamasında lütfen Şifreleri Düzenleyin ve Not Alın Şifreyi Bulmaya Çalışırsınız Sonra

Kurulum Bu kadar Restart Yaptığınızda Geriye Kalan Tek Şey

XP İçin
BAŞLAT
PROGRAMLAR
AppServ
Apache Control Server
Start

Artık PHP Çalışıyor PHP Kurulumu Bu Kadar  Basittir.

Serkan ÇAKMAK
Flash Uzmanı
www.e-bilisim.net

shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
*

PHP Coding...

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: PHP kurulumu
« Yanıtla #1 : 08, 2006, 06:29:01 am »

Bence kurulumu öğrenmek lazım. İlk başta zor gelebilir ama bence mantığı anlamak için gerekli diye düşünüyorum. Konfigürasyon başta önemli gelmeyebilir ama sistemler oluşturmaya başladığınızda önemi ortaya çıkacaktır.

(Ayrıca makaleleri, sitenin "Makaleler" Bölümüne ekliyoruz. Bunun için yönetimle irtibata geçersen iyi olur.)

amedli
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 27, 2006, 07:39:24 am »

çok iyi anlatmışsın helal olsun
123
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 11, 2006, 06:33:15 am »

Merhabalar, php yeni başlıyorum. Ama bir türlü nerden başlayacağımı bilemiyorum. Mesela phpde kod yazmak için hangi arayüzü kullanıyorsunuz? php için yeni başlayanlara tavsiyeleriniz nelerdir. eğer yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim. bu arada kurulum bilgisi için teşekkürler.
YARDIMLARINIZI BEKİLYORUM
shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
*

PHP Coding...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : 11, 2006, 07:06:12 am »

Merhabalar, php yeni başlıyorum. Ama bir türlü nerden başlayacağımı bilemiyorum. Mesela phpde kod yazmak için hangi arayüzü kullanıyorsunuz? php için yeni başlayanlara tavsiyeleriniz nelerdir. eğer yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim. bu arada kurulum bilgisi için teşekkürler.
YARDIMLARINIZI BEKİLYORUM

Forumda defalarca tavsiyelerimizi yazdık. Forumda arama yapmak, öğrenmenizi hızlandıracak en büyük etkenlerden biri..

123
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 11, 2006, 07:49:03 am »

shapcy  kardeş tamam formun altını üstüne getiriyorum ama başlangıç noktasını bulamıyorum
bir iki kelime yahu sadece php için şurdan başlanır. önce şunlar gereklidir. gibi Evil
shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
*

PHP Coding...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : 11, 2006, 08:20:21 am »

Smiley En az 10 başlık vardır yeni başlıyorum, tavsiyeleriniz gibi.. Ama madem aradın da bulamadın cevap vereyim. Sitemizin ana bölümünde Hakkı Öcal ustanın php için yazdığı Türkçe kitabı var. Güzel bir başlangıç olur senin için Wink

Takıldığın yerleri de burada sorarsın ok?

Aramıza hoşgeldin Wink

123
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 17, 2006, 04:03:46 am »

Serkan appserv-win32-2.4.3 program tümlemesini tavsiye ediyor ama bunda ince ayarlamalar yok mu hani apacheyi phpyi ve mysqli ayrı ayrı kuruyoruz ya hepsi için bir konfigre gerekiyor ya bu paket için gerekmiyor mu?
123
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 17, 2006, 04:12:39 am »

Mustafa (spacy) arkadaşım
yahu bu kurulum beni çok yordu inan ama yılmadım inan belki 15 defa apacheyi php ve mysqli kurmuşumdur. çalışmıyor. nerde hata veriyor diyeceksin;
bu apache yi php den anlar hale getirirken http.conf dosyası içine çeşitli kodlar yazıyoruz ya onu yazmadan apache canavar gibi çalışıyor ama o kodları yazınca kelimenin tam anlamıyla sapıtıyor yani hata veriyor.  Huh
Bi yardımcı ol varsa bilgilerin veya diğerlerinin bilgileri yardımlarınızı bekliyorum... Roll Eyes
shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
*

PHP Coding...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : 17, 2006, 04:21:02 am »

Şurayı bir komple oku. Verdiğim ek bağlantıları oku. Büyük bir iht sorununu halledeceksin..

http://www.turk-php.com/smf/index.php/topic,2716.0.html

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.