Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
04, 2008, 06:17:09 pm
42704 Mesaj 9328 Konu Gönderen: 17902 Üye
Son üye: Remark
Turk-Php.Com Forum  |  Turk-PHP  |  Makale İstekleri ve Yorumlar  |  Mysql Karakter Sorununu Etraflıca Ele Alalım « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Mysql Karakter Sorununu Etraflıca Ele Alalım  (Okunma Sayısı 889 defa)
maviyunus
PHP Öğrencisi
*

Yaşasın Özgürlük

Üyelik Bilgileri
Mysql Karakter Sorununu Etraflıca Ele Alalım
« : 03, 2006, 04:08:07 am »

Arkadaşlar hepimiz yeni versiyonda azçok karakter sorunu yaşadık herkes kendince çözümler üretti aslında iş çok basit değil şöyleki herkesin sorunu farklı adam eski versiyon mysqlde oluşturmuş veritabanını sunucuya gönderdiğinde sorun oluyor veya siteyi başka hosting firmasına taşıyınca sorun oluyor. Ben işi şöyle çözdüm veritabanı oluştururken karakter setini utf8 yapıyorum tablolarda ise  karşılaştırmada latin5_turkish_ci seçiyorum ama önceden veri girilmişse bu çözüm olmuyor eski verileri yeniden yazmassak sorun devam ediyor ve bazıları sanıyorki bu çözüm değil birde sayfalarımda sql sorgulamalarımdan önce - mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); - yazıyorum ki hep türkçe karakter kullanacağımı anlasın. Bazen sql dökümünü hosting sağlayıcının dump etmesi sorunu çözebiliyor. Son olarak birde hosting firması varsayılan karakter setini tükçeye göre ayarlaması gerekiyor diye düşünüyorum herkesin durumu farklı olduğundan tecrübelerin konuştuğu bir makale istiyoruz. Yazacak hocamıza şimdiden teşekkürler.

shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
*

PHP Coding...

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Mysql Karakter Sorununu Etraflıca Ele Alalım
« Yanıtla #1 : 04, 2006, 10:35:03 am »

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.