|
|
|
Yazan
|
Konu: INTRANET UZERINDEN AGA WEB SITESINASIL SUNANARIM (Okunma Sayısı 964 defa)
|
ONDERGORMEK
Yeni Kullanıcılar
|
MRB. INTRANET UZERINDEN WEB SITESI YAPMAK ISTIYORUM. AG UZERINDEN HERKEZIN O SITEYI GOREBILMESINI ISTIYORUM. INTERNET UZERINDEN WEB SITESI YAPIYOR VE SUNUCUYA VEREBILIYORUM FAKAR INTRANET UZERINDEN NASIL YAPILACAGI HAKKINDA BIR BILGIM YOK . BU KONUDA BANA BIL GI VEREBILIRMISINIZ? YANI BEN AGA WEB SITESINI NASIL SUNABILIRIM. TASARIMI MESELA DIGER INTERNET UZERINDE OLANLAR DA ORNEK : HTTP://ONDER.COM/INDEX.HTM GIBI OLUYOR LINK VERIYORSUN PEKI BUNU NASIL NBE UZERINDE HAN GI SUNUCA DA VERIYORUZ? BU KONULARDA BANA AYRINTILI BILGI VERIRSENIZ SEVINIRIM. TESEKKUR EDIYORUM . IYI GUNLER.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 15, 2006, 06:13:05 am Gönderen: ONDERGORMEK »
|
|
|
|
|
|
oktay
|
Merhaba,
Intranet ile Internet üzerinde web sunucusu kurumu ve bunların üzerinden site sunumu tamamen aynıdır. Herhangi farkli birşey yapmaya gerek yok. Bunu deneyip bir sorunla karşılaşırsan burada yardım isteyebilirsin.
oktay
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ybastan
Yüksel
Yeni Kullanıcılar
|
Senin yerinde olsam "xampp" denerdim. Sanırım senin derdini çözer. http://www.apachefriends.orgKullanımı hakkında soru sorabilirsin. Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Furstlip
|
Diyelimki intranetin (bildğim kadarı ile bu LAN oluyor) içinden sunucu çalıştırmak istiyorsun. Genel ağdan (WAN) bu sunucuya bağlanmak isteyenler öncelikle wan ile ilk alakalı olan cihaza gelecekler. Diyelimki adsl kullanıyorsun. www.siten.com yazan şahıs ilk önce modeme ulaşır. İşte burası önemli bir husus modemin içinde bazı ayarlamalar gerekiyor. Virtual host gibi ayarlamalar. Http istekleri bilindiği gibi 80 nolu porta geliyor. Modemde yapacağın bu ayarlar örneğin 80 nolu porta gelen istekleri intranetimdeki şu pc ye yönlendir gibi ayarlar. Onuda modemdeki dhcp ile lan daki her bilgisayara bir lan ip atayarak belirliyorsun. Seksen nolu porta gelen istekleri intranetteki şu ip li pc ye yönlendir şeklinde bir ayar yapmış oluyorsun... Bunları unutursan sistemin çalışmaz. Bunları yapabilmen içinde öncelikle modemin dökümanlarını biraz kurcalamalısın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|