|
|
|
Yazan
|
Konu: PHP-MYSQL işin içinden cikamadim. lutfen yardim. (Okunma Sayısı 832 defa)
|
|
mustklc
|
PHP-MYSQL işin içinden cikamadim. lutfen yardim. asagidaki kodlara bakar misiniz?
//yonetici hesabi giriş: <form action="ogrenci_bilgi_giris.php" method="post"> Yönetici Adi:<input name="name" type="text" size="8" maxlength="18">
Yönetici Sifresi:<input name="password" type="password" size="8" maxlength="18">
<input name="gonder" type="submit" value="Tamam"> </form>
// ogrenci_bilgi_giris.php
@mysql_connect("localhost", "$name", "$password") or die ("Yanlis kullanici adi yada sifre!");
@mysql_select_db("ogrenci") or die("Veritabaninda bir hata olustu!"); ?>
diyorum ama sonra sayfa icinde kullnicici adi ve sifresini unutuyor . ne yapma gerek? cokkie mi yapmam gerek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oytun Tez
|
Session yada Cookie kullanabilirsin.. PHP Manuel de kullanımlarını bulabilirsin.. Şöyle:: Sayfanın ilk satırına session_start() yazıyorsun..unutma en başına. Daha sonra; $_SESSION['name'] = $name; $_SESSION['pass'] = $pass; diye session lara veriyorsun verileri..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
<?php // ogrenci_bilgi_giris.php
@mysql_connect("localhost", $name, $password) or die ("Yanlis kullanici adi yada sifre!");
@mysql_select_db("ogrenci") or die("Veritabaninda bir hata olustu!"); ?> Değişkenleri çift tırnak içerisine alırsan php onu sürekli $name olarak algılar ıcerısıne boyle de bır kullanıcı oluşturmadıgı ıcın sureklı olarak hata verecektır o yuzden yukarıdakı kodu ıncelersen ve o tırnak ısaretlerını kaldırırsan problemın cozulecektır. Saygılarımla Onur YERLIKAYA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hyq1
|
<?php // ogrenci_bilgi_giris.php
@mysql_connect("localhost", $name, $password) or die ("Yanlis kullanici adi yada sifre!");
@mysql_select_db("ogrenci") or die("Veritabaninda bir hata olustu!"); ?> Değişkenleri çift tırnak içerisine alırsan php onu sürekli $name olarak algılar ıcerısıne boyle de bır kullanıcı oluşturmadıgı ıcın sureklı olarak hata verecektır o yuzden yukarıdakı kodu ıncelersen ve o tırnak ısaretlerını kaldırırsan problemın cozulecektır. Saygılarımla Onur YERLIKAYA hocam senin söylediğin tek tırnak(') için öyledir. Çift tırnak içindeki değişkenler yine değerlerini verirler. Arkadaşın sorununu da @Oytun Tez çözmüş galiba.
|
|
|
|
|
|
Übkgkdd.
|
|
|
mstfdrmz
Yeni Kullanıcılar
|
sanırım verileri POST metoduyla alıpta yapabiliriz <?php $post_name=$_POST["name"]; $post_password=$_POST["password"];
@$baglanti=mysql_connect("localhost", "$name", "$password") @mysql_select_db("ogrenci",$baglanti) ?> böyle bişey olabilir.. hatam varsa düzeltiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|