|
|
|
Yazan
|
Konu: mysQl nasıl kullanılır ??? (Okunma Sayısı 1897 defa)
|
serserim
Yeni Kullanıcılar
|
mysQl programını kurdum ama ne işe yaradığını bilmiyorum. ne işe yaradığı, nasıl kullnacağım hakkında, bilgi almak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum ilginize teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drogba
Yeni Kullanıcılar
|
SQL Nedir?
SQL (Structured Query Language), bir veritabanı dilidir. Program geliştiricileri ve Veritabanı kullanıcıları, bir veritabanına veri eklerken, silerken, güncellerken veya sorgularken bu dili kullanırlar. Hem ANSI hem de ISO standardı olmasına rağmen, çoğu veritabanı programı standart dillere ekleme yaparak bu dili kullanmaktadırlar.
MySQL
MySQL Inc. Tarafından kodlanan MySQL, Access ile karşılaştırıldığında daha güvenlidir. Windows’un yanı sıra Linux, OS/2, Solaris, AIX ve birçok işletim sistemini desteklemesi nedeniyle çok yaygındır.. Ev kullanıcıları tarafından, kolay kurulumu ve gelen kurulum paketleri nedeniyle sıkca tercih edilmektedir. Tablo başına 8 TB veri depolayabilmektedir. MySQL’ in en büyük dezavantajlarından biri ücretsiz olmasından kaynaklanan destek eksikliğidir. Özellikle web uygulamaları için cok hızlıdır. Transaction’ ları desteklemediği için alabildiğine yalındır ve transaction desteği olmadan gerçekleştirilebilecek web uygulamaları için çok hızlı bir alternatiftir. Oldukça fazla yazılım desteği bulunmaktadır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serserim
Yeni Kullanıcılar
|
teşekkürler.... peki kendim veri tabanımı nasıl oluşturabilirim uğraştırır mı beni çok fazla ilginize teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Create table ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serserim
Yeni Kullanıcılar
|
tamam da buraya girmem gereken kod veya değerler ne olacak nasıl girebilirim ve yapmakta olduğum sayfa ile nasıl ilişkilendirebilirim.... ilginize teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serserim
Yeni Kullanıcılar
|
sanırı link çalışmıyor denedim ama olmadı ilginize teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Link calısıyor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ealzombo
Yeni Kullanıcılar
Pc Kurdu
|
biraz daha açıklama yapabilecek var mı ? ya da elinde bu konuda döküman olan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nercan
Yeni Kullanıcılar
|
|
|
|
|
|
|
Eğer yazılımcı olmak istiyorsan bilgisayara yapamayacağın hiç birşey olmamalı...
|
|
|
GORGO
Yeni Kullanıcılar
|
mutasyon ve ceturk sitelerinden de faydalanabilirsin döküman ve kaynak için
|
|
|
|
|