Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
23, 2008, 05:24:28 pm
42935 Mesaj 8140 Konu Gönderen: 18019 Üye
Son üye: yavuz.yuksel@yonca-ad.com
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Diğer Programlama Dilleri Yardım Forumu  |  actionscript hakkında « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: actionscript hakkında  (Okunma Sayısı 1190 defa)
requiem
PHP Stajyeri
**

oop rules the world

Üyelik Bilgileri
actionscript hakkında
« : 30, 2006, 03:36:49 am »

tam bir programlama dili olmasa da konuyu buraya açmaya karar verdim.
bir sebepten dolayı macromedia Flash'ın arkaplanda çalıştırdıgı "actionscript" olayına biraz girmek zorunda kaldım. az buçuk da birşeyler ögrendim,nesne yönelimli oldugu icin acıkcası baya da zorlandım. ama çalışma esnasında gerçekten güzel işler yapılabiliyor actionscript ile,swf dosyasından dışarı ve swf dosyasının içine değişken gönderebilmek mümkün.  insanlar genelde xml dosyalarıyla çalışıyorlar veritabanı olarak. multimedia olayında oldukça avantajlı. Syntax'ı biraz acayip geldi bana ama ögrenmesi zor degil.

bu konu hakkında düşünceleriniz,tecrübeleriniz,yorumlarınız vs. ??
clyndir
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: actionscript hakkında
« Yanıtla #1 : 03, 2006, 05:13:20 pm »

"..insanlar genelde xml dosyalarıyla çalışıyorlar veritabanı olarak."...

kafan iyi galiba Smiley xml bambaska bir mevzu da sen niye böyle bir cümle kurdun sasirdim acikcasi..

evet, flash + php + mysql 3lusunun kullanimini iyi sekilde bilen birisi anlatirsa bu 3lunun nasil kullanilabilecegini bir arada, iyi olacak.. özellikle phpden sql'a veri girip, veriyi flashta gosterme konusunda "bilgin" birileri aciklayici bilgiler yazarsa süper olacak Smiley
mudkicker
Arif Ender
Admin
*

Mastered PHP

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : 03, 2006, 06:20:49 pm »

"..insanlar genelde xml dosyalarıyla çalışıyorlar veritabanı olarak."...

kafan iyi galiba Smiley xml bambaska bir mevzu da sen niye böyle bir cümle kurdun sasirdim acikcasi..

clyndir, öncelikle tepkin hoş karşılanmayabilir. Sonuçta samimiyetten de olsa bazen bu tip sözler insanları değişik etkiler. Dikkat edersen seviniriz.

Ayrıca Flash'da XML veritabanı kullanılabiliyor hatta başka yerlerde ed kullanımı var yani. O yüzden requiem bu konuda ayrıca haksız da sayılmaz.

requiem
PHP Stajyeri
**

oop rules the world

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 07, 2006, 09:09:09 am »

hehe, yok yazarken kafam iyi değildi Smiley gayet yerindeydi.
tabi kısa süreli bir inceleme sonrasında yazdım bunu ama gene de  macromedia'nın kendi sitesinde her örnegini xml ile yapmış olması az da olsa haklı çıkarır sanırım beni.
php mysql flash üçlüsünü kullanmak konusuna gelince , bildigim kadarıyla direkt mysql ile flash etkileşime giremiyor ve araya bir katman daha sokmak gerekiyor bu da php oluyor tabi ki.
değişkenleri LoadVars() -yordamın ismi konusunda yanılıyor olabilirim- gibi bir yordamla php dosyasına aktarıp işlemlerinizi yaptırabiliyorsunuz. arzu eden olursa buldugum bazı örneklerin linkini veririm.
ayrıca mudkicker teşekkür ediyorum sana da.
saglıcakla..
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.