Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
05, 2008, 06:12:05 pm
42716 Mesaj 8081 Konu Gönderen: 17908 Üye
Son üye: mehmet94
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Veritabanı Yardım Forumu  |  Acemi - Veri tabanındaki bilgiyi güncelleme « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] Yazdır
Yazan Konu: Acemi - Veri tabanındaki bilgiyi güncelleme  (Okunma Sayısı 1482 defa)
muratmoon
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Acemi - Veri tabanındaki bilgiyi güncelleme
« Yanıtla #15 : 29, 2006, 12:10:11 pm »

Yanlış hazırlanmış kodu halen savunuyorsan ben daha bişey demem sana o zaman. Hatanı görmek istemiyorsun madem göstermem.

Yanlışını savunarak bişey kazanamazsın sadece onu söyleyeyim. Bu konuya daha cevap yazmayacağım.

mudkicker
Arif Ender
Admin
*

Mastered PHP

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : 29, 2006, 12:22:58 pm »

Aranızdaki sorunlarınızı özelden paylaşırsanız seviniriz.

cemcem
PHP Stajyeri
**

the Coding is a Lifestyle

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : 29, 2006, 12:24:48 pm »

optimize kod yazmak ilk ornekteki gibi birsey olamaz 16 if else ile bir update de yapilmaz dongu boyunca sql query calistirmak yerine dongu boyunca sql query olusturmak ama bunu bir seferde calistirmak tir optimize kod yazmak.
bence ufak bir update icin 16 else if kullanmak optimizasyon ile tabandan cakismaktadir.

Impetus Plexsus
ReDNeSS
İsmail FİDAN
PHP Stajyeri
**

WhY?

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : 30, 2006, 04:06:19 am »

Arkadaşlar herkes fikrini soylemiş tesekkurler..tabiki dedigim gibi benim amacım sadece yardım etmekti..kötü kod da olsa arkadşta en azından sorgunun nasıl yapıldıgı konusunda fikir verebilmek..Dedigim gibi bu script i baya onceden yazmıştım.@Witkey inde dedigi gibi, her zaman kendimi gelistirmeye calısıyorum ve calısacagım..Bu foruma ilk mesajımı attıgımda ki "ReDNeSS" ile şimdiki "ReDNeSS" tabiki bir degil.Ve ilerki yıllardaki "ReDNeSS" de bir olmayacak Embarrassed Şimdi yine aynı kodu yazın deseniz yazmam, cok daha kısa yontemler aklıma gelmiyor degil..Ama dedigim gibi amacım sadece bir nebze olsun yardım etmek..Yanlız @Meletoth şunu belirtmek istiyorum,
kırıcı olma Cry Herkes bir yerlerden başlar ve herkese gore "İşte bu bir Programcı" denilebilecek seviye farklıdır..
« Son Düzenleme: 30, 2006, 04:13:09 am Gönderen: ReDNeSS » Logged

Missing..
muratmoon
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : 31, 2006, 06:57:54 am »

Notepad ile yazdım, gözümden kaçan bişey olabilir.

Kod:
<?php
if (!empty($_POST['adi']) || !empty($_POST['soyadi']) || !empty($_POST['mail']) || !empty($_POST['messenger']))
{
$sql "";
$sql .= " UPDATE uyeler SET username = '" $_SESSION['username'] . "' ";
$sql .= (!empty($_POST['adi'])) ? ", adi = '" addslashes($_POST['adi']) . "' " "";
$sql .= (!empty($_POST['soyadi'])) ? ", soyadi = '" addslashes($_POST['soyadi']) . "' " "";
$sql .= (!empty($_POST['mail'])) ? ", mail = '" addslashes($_POST['mail']) . "' " "";
$sql .= (!empty($_POST['messenger'])) ? ", messenger = '" addslashes($_POST['messenger']) . "' " "";
$sql .= " WHERE username = '" $_SESSION['username'] . "' ";

/* $connection mysql bağlantısı olacak şekilde. */
if (mysql_query($sql$connection))
{
echo "SUCCESS";
}
else
{
echo "FAIL";
}
}
else
{
echo "NO UPDATE";
}
?>

Meletoth
Önay YALÇINER
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : 01, 2006, 02:45:35 am »

evet bu kod 4 update sorgusu çalıştırmaktan daha iyi..

empty > 4 update > 16 elseif

10 PRINT "The GOD!"
20 GOTO 10
Sayfa: 1 [2] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.