|
|
|
Yazan
|
Konu: Cok dilli site (Okunma Sayısı 1118 defa)
|
ucanhindi
Yeni Kullanıcılar
|
Merhaba, ben yaklasik 3 aydir PHP ögreniyorum ve sitenizin arsivinden/makallerinden oldukca faydalandim. (EMEGI GECEN HERKESE TESEKKÜRLER) Son bir haftadir kafamda bir sitenin nasil cok dilli hale getirilebilecegi konusunda planlar yapiyor, geceleri uykumda kod yaziyor hale geldim "array'mi yoksa if/else" olarakmi baslasam bilmiyorum. (Biraz korkuyorum!) Sizlerden ricam bana bu konuda örnek bir kod/Tutorial adresi verebilirmisin?
Not: Kafa göz kiraracak kadar Ingilizce, Ve cok iyi Almancam var. Yani yabanci lisan konusunda "Fransiz"" degilim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Achilles
Engin Dumlu
Kullanıcı
|
merhabalar, birden cok dil destegi icin kesinlikle array veya config turu cozumlere gitmenizi oneririm cogu masaustu veya web tabanli programlarda dil sorunu bu sekilde cozuluyor <?php $langConfingDefault = "tr"; // varsayilan (default config) switch($_GET["lang"]){ case "tr": include(LANG_CONFIG_PATH."/lang-tr.inc"); $currentLangConfig = "tr"; break; case "en": include(LANG_CONFIG_PATH."/lang-en.inc"); $currentLangConfig = "en"; break; default : include(LANG_CONFIG_PATH."/".$langConfigDefault); ...... .....
}
echo "<a href='?p=home&lang=".$currentLangConfig."'>".$lang["home"]."</a>........";
?>
bu basit ornekden de anlasilacagi gibi ; kullanici dil icin hicbir islem yapmassa varsayilan config kullaniliyor eger ingilizceyi secerse tahmin edebileceginiz gibi $lang["home"] "HomePage" gibi bir cikti verecektir ayni sey varsayilan ve tr secenekleri icinde gecerli .. bu olayin nasil isledigini anlayasiniz diye , cok basit bir ornek birden fazla dil destegi olan kodlari inceleyip daha acik , optimize bir fikre sahip olabilirsiniz
|
|
|
|
|
|
[color=3399CC]Engin Dumlu[/color][/i] [color=3399CC]engin[at]turk-php[dot]com[/color] [color=3399CC]achilles[at]member[dot]turk-php[dot]com[/color]
|
|
|
bigman007
PHP Öğrencisi
exit();
|
ben define diyorum:) mesela : define ("_BASLIK_","Bu ana sayfanin basligi"); bu lang.tr.inc olarak kayit eeder sonra her sayfada yaziin gelecegi yere _BASLIK_ yazman yeterli tabi almacada ozaman bitek son tarafi degisicek define in define ("_BASLIK_","Überschrift der Hauptseite"); buda lang.de.inc mesela. türkiye almanyaya gidemedi kafam cok daganik umarim anlata bilmisimdir. 
|
|
|
|
|
|
exit();
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Tamam işte cevabı toparladık  Achilles Seçmeyi nasıl yapacagını anlattı. Bigman007 de sana nasıl tanımlamaları yapacagını yazdı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ucanhindi
Yeni Kullanıcılar
|
Merhaba, Achilles ve Bigman007 ikinizinde gösterdigi yoldan/yöntem'den dolayi; Cok tesekkürler. Yasasin Open Source
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serkan
Serkan Ceylani
Admin
|
|
|
|
|
|
|
İletişim: xmpp:serkan@member.turk-php.com (Jabber) (Lütfen sorularınızı forum içinde sorunuz.) Arşiv: http://arsiv.turk-php.comSerkan
|
|
|
|
 |
|