Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
09, 2008, 01:23:15 am
42744 Mesaj 8090 Konu Gönderen: 17931 Üye
Son üye: medist
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Genel Yardım  |  ( SEO ) - Arama Motorları Yardım Hattı « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: ( SEO ) - Arama Motorları Yardım Hattı  (Okunma Sayısı 1399 defa)
tripcms
Archon Plate: Defense 1700 + %25 Faster Cast Rate +%300 Enhanced Damage + %215 Enhanced Defense + 170 Life + %25 Maximum Lighting Resist + All Resistances 30 + Damage Reduced 22 + %12 Damage Taken Goes To Mana + 15 Light Radius + ( SOCKETED [ 4 ] )
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
( SEO ) - Arama Motorları Yardım Hattı
« : 20, 2006, 07:04:53 am »

Burada SEO ile ilgili sorular soralım ve tartışalım.

Bilgi, kola takılan altın bir bilezik gibidir. Önemli olan bileziği değil, bileziğin takılı olduğu kolu yönetebilmektir.
gezgin_tr
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
Ynt: ( SEO ) - Arama Motorları Yardım Hattı
« Yanıtla #1 : 20, 2006, 04:09:54 pm »

Özellikle mod_rewrite üzerinde konuşmak faydalı olur gibime geliyor.

gezgin_tr...
tripcms
Archon Plate: Defense 1700 + %25 Faster Cast Rate +%300 Enhanced Damage + %215 Enhanced Defense + 170 Life + %25 Maximum Lighting Resist + All Resistances 30 + Damage Reduced 22 + %12 Damage Taken Goes To Mana + 15 Light Radius + ( SOCKETED [ 4 ] )
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 26, 2006, 07:32:30 am »

seo ya tam olarak girmez ama bir çok arama motorunda işe yarar.

Bilgi, kola takılan altın bir bilezik gibidir. Önemli olan bileziği değil, bileziğin takılı olduğu kolu yönetebilmektir.
tripcms
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 26, 2006, 08:14:27 am »

tr deki arama yüzdesi ne bakalım. (Google için)

bence yabancı aramalar ve kaynaklar ile tr aramalarını ve kaynaklarını karşılaştıralım.

örnek olarak ben java yazdığımda yabancı kaynaklarda ilk sayfalarda baştan aşağıya tutorial başlığı buluyorum.

tr de ise ilk onda ve daha aşağılarında bile sadece javascript ve java sanal makine programı çıkıyor.

(java yı  javascript ile karıştırmayalım bu arada.)

aslında ne yapılmalı. bilmeyen biri kalkışıp ta tutorial yazamaz yada kaynak çalıp yazamaz bence. eğitimli ve profesyonel insanlar yapmalı. biliyorum ki para hırsı bürümüş herkes bu boşluktan yararlanıp sektörleri batırıyor. ahşap pencere yazınca erotik yada chat siteleri çıkması gibi.

ne diyim İngilizce olan binlerce konu da java bunlardan bir tanesi, yabancı siteler süper tutorial arşivlerine sahip. tr de neden sadece pire kadar bilgiler mevcut. Yada SEO gibi. örneğin php asp de güzeliz ama yeteri kadar değil yinede yabancı siteler de çok profesyonel bilgi arşivleri makaleler yer alıyor ve aramalarda süper çıkıyorlar.

aslında benim düşündüğüm ( bilgi eksikliği + yanlış yönlenme ve yönlendirilme + hırs )

yani ben istesem sadece bir saatlik çalışma ile 2 yada üç günde en fazla 1 hafta olsun arama motorlarına her alanda her türlü kategoride 100 lerce sayfa yaratıp hepsini SEO edip gördürtebilirim. ve günde 10 binlerce hatta 100 binlerin üzerinde ziyaretçi alabilirim. bütün tr sıralamalarında da top olurum. ama bu seferde insanları yanlış yönlerdime, hırs ve zaten bilgi darcığının dar olduğu tr arama motorlarındaki bilgi potansiyelini acayip düşürürüm. gerçi bunu yapanlar var ama allahtan her şeyi yapamıyorlar.

zaten artık bunların sonu geldi. çünkü google 10 larca yeni kural çıkardı. her günde çıkarıyor. bu yüzden arama motorları web siteleri için hapishane den farksız olacak. Bir yerde yazmıştım google artık türkleri sevmediğini tüm dünyaya duyurdu. Çünkü en çok biz hile yapıyoruz. Bu ne demek milletimiz yurt dışında büyük bir şirket tarafından aşağılanıyor, istenmiyor, küçük görülüyor. Bence onun yüzünü kara çıkartmalıyız.

Bana göre tek sorunumuz HIRS gibime geliyor.

yani ne diyim ben aşk meşk arkadaşlık chat siteleri gibi işime yaramayan şeyleri değil profesyonellerin terciği olan bilgi bankalarında gezmek isterim. yada bulduğum bilgi bankalarında gerçekten işe yarar konular. Aradığım keyword lerde gerçek sonuçlar isterim. Sektörel aramalarda erotik siteler çıkmasın, alakasız yada chat siteleri olmasın isterim.

bu yüzden arama motorları burada tartışılmalı ve gerçek projeler üretilmeli. sadece proje yazın demekle olmuyor. Bir projenin kendisi zaten SEO dur. php ve asp ve diğer programlama dilleri de dahil ama birbirleri ile karıştırılmamalı.

dikkat edin birde bir çok yazı tutorial ve anlatım birbirine uzak, çelişkili yada sanırım olabilir gibi kelime ve cümleler ile ifade ediliyor veya yetersiz bilgi darcığına sahip oluyor. yani bir çok şeyden emin değiliz.

Buna etkende maddi sıkıntılar gibime geliyor. Genelde maddi sıkıntıları olan insanlar yazılım ve programlama konularında daha fazla bilgiye sahip. Bilgilerini maddi sıkıntıları yüzünden yansıtamıyorlar. Ama bunun sonunda da hırs devreye giriyor ve bilgilerini çabuk zengin olma hayalleri gibi konularda kullanıyorlar.

Daha bir çok etken var yazılabilecek. Bunlar bir kaçı..

Bence her konuda her alanda çok profesyonel bilgi bankaları gerçek SEO teknikleri ile yapılabilir. ve bütün tr aramalardaki bilgi düşüklüğü bu sayede azalır.

Şunu da söylemeliyim bir çok sektörde + bilgi ve bilişim sektöründeki işsizlik, yeteri kadar bilgi darcığı olmamasından da kaynaklanıyor.

İşte bunlara en büyük etken seo nun yanlış kullanılıyor yada biliniyor olması.

Bu yüzden burada farklı açılar ile tartışalım derim.
« Son Düzenleme: 26, 2006, 08:18:40 am Gönderen: tripcms » Logged

metallive
MeTaLLivE
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : 26, 2006, 08:48:52 am »

arkadaşa katılıyorum aynen öyle walla    Huh

yıldızları yakalamaya çalışın
yakalayamazanız bile yükselirsiniz
www.metallive.net
shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
*

PHP Coding...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : 26, 2006, 09:41:38 am »

Bunun ile ilgili yapabileceklerinizi anlatan / örnekleyen makale yazabilirseniz, teknik bilgilere de yer verebilirseniz en azından sizi anlama yolunda önemli bir aşama kaydederiz diye düşünüyorum.

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.