Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
09, 2008, 04:46:59 am
42745 Mesaj 8091 Konu Gönderen: 17931 Üye
Son üye: medist
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Sunucu Yardım Forumu  |  Mail Server Taşınması... « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Mail Server Taşınması...  (Okunma Sayısı 815 defa)
abdullahcakir
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Mail Server Taşınması...
« : 22, 2005, 04:09:02 am »

Merhaba arkadaşlar,
PHP ile hazırlanmış bir müşterimizin sayfası yurtdışı serverı kullanan bir hosting firmasında barındırılıyor. Fakat mailleri çok yavaş ve sorunlu. Sadece mail serverı yurtiçi server kullanan bir hosting firmasına vermeyi düşünüyoruz. Mail server taşımada benim,şu anki hosting firmasının ve mail server taşınacak hosting firmasının neler yapması gerekir? Bu taşımada ne gibi sıkıntılar yaşabiliriz? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
oktay
Admin
*

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Mail Server Taşınması...
« Yanıtla #1 : 22, 2005, 01:47:19 pm »

Merhaba,

Taşıma işlemi aslında baya basit. Yeni hosting şirketi sizin domain için mail ayarları yapacak ve kabul etmesi gereken bütün kullanıcı hesapları açılacak.

Bundan sonra DNS'e gidip MX kayıtını yeni sunucuya yönlendireceksiniz. Bundan sonra bir süre iki sunucuyu da açık tutun. Emaillerin bir kısmı DNS Internet'e yayılırken eski makineye de gitmeye devam edecek. Bir hafta gibi bir süre sonra eski makinedeki emailleri alıp onun üzerindeki SMTP'yi kapatabilirsiniz. Burdan itibaren bütün emailler yeni makineye gelmeye devam edecektir.

Başarılar.

oktay

Jabber:  oktay@member.turk-php.com

[color=666666]Oktay Altunergil, http://konspyre.org [/color][/size][/font]
abdullahcakir
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Mail Server Taşınması...
« Yanıtla #2 : 22, 2005, 02:15:13 pm »

Bilgi için teşekkürler...
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.